5 +1 tipp a LIDL Grillmestertől:
1. Az egyik legfontosabb szabály, hogy sose grillezzen fedett helyen, mint a garázs, zárt terasz vagy egy sátor! Ha nyílt lángon, faszénen süti a húst, akkor vegye figyelembe a szél irányát és annak erejét is. Csak jó minőségű, száraz faszenet használjon, például a LIDL-ben is kapható Grillmester faszenet.
2. A készüléket használat előtt alaposan tisztítsa meg, és a grillezéshez kimondottan erre a célra szánt eszközöket használjon (például a Florabest grill-lapátot a Lidltől). Egy hőálló kötény és hosszú kesztyű szintén jó társ lehet a „meleg” helyzetekben, illetve grillezéskor kerülje a bő, hosszú ujjú felsők viseletét is, mivel ezek könnyen lángra kaphatnak.
3. A húst érdemes a sütés előtt több órával vagy akár egy nappal hamarabb is bepácolni, mivel így ízletesebb lesz és a sütés folyamatát is megkönnyíti. Választhat kifejezetten grillezésre előkészített és pácolt hústermékeket is, mint a Lidl Grillmester termékcsalád tagjait.
4. Figyeljen oda, hogy az egyes szeletek jól átsüljenek, de ne pörkölődjenek meg. A grillezés titka, hogy a hús pórusai gyorsan záródjanak be, így a hús nem veszít majd zamatából. Ne villával, hanem grill-lapáttal forgassa a húsokat, mert a villa kilyukaszthatja a húsok, kolbászok felszínén kialakult pörkréteget, így a szaft kifolyik, és kiszáradnak az ízes falatok.
5. Használat után alaposan tisztítsa meg a grillt és a használt eszközöket a ráégett zsiradéktól és egyéb szennyeződésektől. Így nemcsak kellemetlen betegségeket előzhet meg, hanem a grillsütő és a többi használati tárgy élettartamát is meghosszabbíthatja.
+1 Fordítson fokozott figyelmet a gyerekekre! Soha ne engedje őket a grillhez nyúlni vagy a tűz körül játszani. Vegyenek részt a saláták, köretek előkészítésében, a terítésben és tálalásban. Így a grillparti valóban kellemes nyári emlék maradhat a család minden tagjának.