Házi Oreo keksz
Kekszalap:
- 1 és 1/4 csésze liszt
- 140 g (teavaj) vaj
- másfél csésze cukor
- 1/4 teáskanál só
- 1 db tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- fél csésze (holland) cukrozatlan kakaópor
Töltelék:
- 55 g vaj
- 2 csésze porcukor
- 50 g margarin
- 1 db vaníliarúd kikapart magjai
Elkészítés
A lisztet a kakaóporral, a sóval és a cukorral összekavarjuk, majd hozzáadjuk a tojást és a vajat. Gyors mozdulatokkal összekeverjük. A legjobb, ha robotgéppel dolgozunk. A tésztát fóliába csomagoljuk, és egy órán keresztül állni hagyjuk a hűtőben.
A töltelékhez a vajat és a margarint a cukorral és a vaníliával habosra verjük. Legalább 6-8 percig kell verni, hogy szépen kifehéredjen és könnyű legyen az állaga.
A tésztából 3 centi átmérőjű köröket szaggatunk, majd 180 fokon 9 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, a krémmel megkenjük és összeragasztjuk a süteményeket.
|
|
Még mindig nem elég az Oreo-ból? Kövesd a híres kekszet instagramon és facebookon.