Lencse sonkával
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 csipet só
- 2 db (fehér, főző) vöröshagyma
- 2 konzerv lencse
- fél csésze olívaolaj
- 2 db (2*540 ml) chili paprika
- 1 db rozmaring
- 250 g sonka
Elkészítés
Hirtelen süssük meg a sonkát és a hagymát egy serpenyőben extra szűz olívaolajjal, rozmaringgal és erős paprikával magas lángon, amíg a hagyma és a sonka aranybarnára nem sül.
Tegyük bele a lencsét is a serpenyőbe. Főzzük pár percig, hogy a lencse átvegye a többi hozzávaló ízét. Adjunk hozzá egy csipet sót, de vegyük figyelembe, hogy a sonka már önmagában is elég sós.
Vegyük ki belőle a rozmaringágat és tegyük tányérra. Tálalhatjuk melegen vagy szobahőmérsékleten.
Grana Padano fagylalt
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 evőkanál (prémium érlelésű) balzsamecet
- 500 ml habtejszín
- 200 g (reszelt) Grana Padano
Elkészítés
Vízgőz felett keverjük össze a tejszínt és a Grana Padano sajtot egy nagy rozsdamentesacél edényben.
Habverővel kevergessük addig, amíg a Grana Padano sajt elolvad, és egy sima, folyékony állagú keveréket kapunk.
Öntsük át a keveréket egy sűrű szűrőn, majd töltsük bele egy mély tálba.
Hagyjuk kihűlni, majd 8-10 órára tegyük a hűtőbe. Amikor a keverék megszilárdult, dinnyevájóval készítsünk apró golyókat belőle, mintha kicsi fagylaltgombócok lennének.
Poharakban vagy kisebb tálkákban kínáljuk, és locsoljuk meg prémiumminőségű balzsamecettel.
Kuszkusos panzanella
Hozzávalók 4 személyre:
- ízesítéshez só
- 2 db (lucullus) paradicsomkonzerv
- 1 db citrom leve
- 1 piros + 1 sárga paprika
- 10 db (koktél) paradicsom
- 1 csokor bazsalikom
- 1 db lila hagyma
- fél csésze olívaolaj
- ízesítéshez őrölt bors
- 2 csésze kuszkusz
Elkészítés
Tegyük az olívaolajat, a citromlevet és a szilva alakú paradicsomokat egy nagy keverőtálba. Adjuk hozzá a kuszkuszt és alaposan keverjük össze.
Mivel nem főzünk, fontos, hogy elegendő folyadék legyen a tálban. Ezek a folyadékok „főzik meg” a kuszkuszt. A kuszkusz felszívja az összes levet, felduzzad tőle és nagyon ízletes lesz.
Adjuk hozzá a lila hagymát, a piros és sárga paprikát, a koktélparadicsomokat és a frissen összetépkedett bazsalikomleveleket. Jól keverjük össze. Néhány órán át hagyjuk a hűtőben, amíg az ízek összeérnek.
Édes élet a TV Paprikán David Roccóval Május 16-tól minden hétköznap 16:30-tól Csatlakozzon David Roccóhoz, aki körbebiciklizi, motorozza és kocsikázza Firenze utcáit, és ihletet merít a mosolygó arcokból és az ezernyi friss hozzávalóból! A TV Paprika legújabb, kanadai ismeretterjesztő filmsorozata, az Édes élet David Roccóval május 16-tól minden hétköznap 16:30-tól látható a csatornán. Firenzébe látogatva az embert akaratlanul is magával ragadja a város gazdag ízvilága, fantasztikus konyhaművészete és építészeti csodái. Mint a reneszánsz szülőhelye, a város mindenkire inspiráló hatással van, főleg ha ételről esik szó. A kanadai születésű olasz séfnek Firenze olyan, mint egy játszótér, ahol belevetheti magát az olasz ételek és barátok nyújtotta édes életbe. Az édesanyjától tanult vagy utazásai során megismert tradicionális olasz ételeket Rocco gyorsan és cseppet sem hagyományosan készíti el, ezzel adva nekik új és modern aromát. Az Édes élet David Roccóval nemcsak az ételek elkészítéséről szól, hanem az olasz tájakról, piacokról, családi vacsorákról vagy éppen születésnapokról, egyszóval az olasz kultúráról. David minden nézőt könnyedén elbűvöl mosolyával, közvetlen, könnyed stílusával és azzal az egyszerűséggel, ahogy a főzés rejtelmeibe beavatja az érdeklődőket. Az összes epizód az ételkészítésen kívül egy-egy kis történetet mesél el, amelynek főszereplője David és csinos felesége, Nina, nem ritkán három gyermekük is, Emma, Giorgia és Dante. A mellékszereplők pedig olyan emberek, mint például az alapanyagot szolgáltató borászok, hentesek, sajtkereskedők, zöldségesek, vagy éppen Davidék barátai, rokonai. A kanadai színész és producer David Rocco Torontóban született, itt ismerkedett meg először az olasz konyha ízeivel. Az országos hírnevet az Édes élet David Roccóval (David Rocco’s Dolce Vita) hozta neki, ezt a műsort több mint 150 országban sugározták. Ezt követően számos más műsorba kezdett, közülük az egyik a gasztronómiai és utazással kapcsolatos témakörök egyvelegéből létrehozott Avventura: Journey in Italian Cuisine volt. David Rocco szabadidejében sem lustálkodik, már három könyvet publikált. “I’m not a chef, I’m Italian.” |