Kecskehúst eszik a világ

nlc | 2013. Július 11.
Ott is egyre többen fogyasztják, ahol a marha- és a sertéshús a legnépszerűbb.

Már jelenleg is a kecskehús adja a világ vöröshús-fogyasztásának közel 70 százalékát, és a húsfajta iránt évről évre csak nő a kereslet. Az Egyesült Államokban például 20 százalékkal több kecskehúst értékesítenek, mint öt évvel ezelőtt.

Az erre vonatkozó előrejelzések szerint az elkövetkezendő években a világ azon tájain is egyre inkább divatba jön majd a kecskehús, ahol egyelőre még a marha és a sertés a legnépszerűbb vörös húsok. A kecskehús egyébként egészséges alternatívát jelent, és nem csupán a vörös húsokhoz képest. A tápértéke rendkívül magas, ugyanakkor harmadannyi kalóriát tartalmaz, mint a marhahús, és negyedannyit, mint a csirke. A zsírtartalma kétharmaddal kisebb, mint egy hasonló adag sertés- vagy bárányhúsé, illetve kevesebb, mint a fele a csirkehúsénak.

A kecskék húsa szinte teljes egészében hasznosítható, az íze a juhhúséra hasonlít.

Te kóstoltad már a kecskehúst?

Exit mobile version