Sorok kígyóznak a mályvacukros csodafagyiért

nlc | 2013. Július 15.
Kár, hogy csak New Yorkban lehet kapni.

Az utóbbi hónapok legtrendibb péksüteménye, a croissant-fánk megalkotója, Dominique Ansel a napokban ismét egy minimum izgalmas gasztroújdonsággal állt elő.

Forrás: dailymail.co.uk

 

A francia származású séf ezúttal az amerikaiak egyik kedvenc édességét, az s’more-t – pillecukorral és csokoládéval töltött Graham-keksz – értelmezte újra. A nyalánkság belsejében puha pillecukor és vaníliafagylalt található, melyet ropogós, csokoládés ostyák borítanak, majd minderre egy karamellizált pillecukros réteg kerül úgy, hogy a fagylalt belül hideg marad.

A különleges kreációt kizárólag Ansel New York-i pékségében árusítják darabonként 7 dollárért (1560 forintért) és – hasonlóan a croissant-fánkhoz – naponta ebből is legfeljebb csak 50 darabot készítenek, amit a délelőtti órákban hosszas sorban állások közepette el is kapkodnak a vevők.

Exit mobile version