Gasztro

A croissant-fánk a legtrendibb péksütemény

A limitált mennyiség sokszorosát is el tudnák adni az új péksüteményből.

Már nyitás előtt hosszú sorok kígyóznak az egyik New York-i pékség előtt: a fokozott érdeklődés oka egy újfajta péksütemény, az úgynevezett cronut, mely a croissant és a fánk keresztezéséből született.

A cronut speciális, vékony leveles tésztából készül, melyet szőlőmagolajban megsütnek, rózsacukorba forgatnak, megtöltik tahiti vaníliakrémmel, a tetejére pedig rózsacukor-máz kerül.

A péksüteményből naponta 200 darabot készítenek, ezek a reggeli órákban el is fogynak. A pékség vezetője, Dominique Ansel a minőséget részesíti előnyben a mennyiséggel szemben, ezért nem hajlandó ennél többet süttetni a cronutból,  pedig akár a limitált mennyiség sokszorosát is el tudnák adni.

Forrás: dailymail.co.uk

A cronut

Forrás: dailymail.co.uk

A pékség már le is védette az innovatív péksütemény pontos receptjét, és azt tervezik, hogy minden hónapban újabb ízesítéssel rukkolnak majd elő: júniusban jön a citromos-juharszirupos változat.

A hírek szerint nemsokára Los Angelesben, Hongkongban és Melbourne-ben is hozzá lehet majd jutni a cronuthoz, ám hogy Európába mikor érkezhet meg, egyelőre nem tudni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top