Gyümölcsös mandulás tészta rikottás krémmel sütve

Gyermelyi | 2013. Július 31.
Imádsz főzőcskézni? Új ízeket, friss kombinációkat, különleges fogásokat kipróbálni? Jól jönne egy izgalmas recept a hétvégi ebédhez? A Gyermelyi isteni ételeket tálal kéthetente szerdánként a Tészta Szerdában.

Ezek a gasztrotrendeket követő, folyamatosan megújuló mini főzőműsorblokkok a kiváló Gyermelyi tészták főszereplésével, a Nők Lapja Cafén jelentkeznek. Az ínycsiklandó salátákat, remek főételeket és bűnözős desszerteket a Gyermelyi neves séfje, Vomberg Frigyes készíti el, a videók végén pedig hasznos főzős tippek várnak. Nézd és csináld utánunk! Jelmondatunk: fő a kreativitás.  

 

Gyümölcsös mandulás tészta rikottás krémmel sütve

Hozzávalók:

  • 5 dkg cukor
  • 40 dkg ricotta
  • 8 dkg aszalt sárgabarack
  • 6 dkg (zúzott, pörkölt) mandula
  • 1 db vaníliás cukor
  • 2 db banán
  • 1 db citrom
  • sütéshez olaj
  • 5 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • 4 dkg mazsola
  • 25 dkg (kifőtt, Gyermelyi 8 tojásos gyufametélt) gyufatésza

Mellé:

  • 1 evőkanál citrom leve
  • 2 evőkanál méz
  • 20 dkg eper
  • ízlés szerint citromfű
Kategóriadesszert
Elkészítési idő40 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

A mazsolát beáztatjuk 1-2 órára, majd lecsepegtetjük. A tojásokat szétválasztjuk. Kikeverjük a sárgáját cukorral, vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és levet. Belekeverjük az áttört rikottát, a kifőtt és lehűtött tésztát, a tejfölt. Hozzáadjuk a villával összetört banánt, az összevágott aszalt barackot, mazsolát, és a mandula felét. A tojásfehérjéből habot verünk, de nem túl keményet, és beleforgatjuk. Pihentetjük a tésztát 20 percig. A megtisztított epret összevágjuk, összekeverjük mézzel, vágott citromfűvel és citromlével, majd félretesszük. Serpenyőbe vajat vagy olajat melegítünk, és a tésztából kis korongokat készítünk, majd kisütjük. A sült korongokat leitatjuk, és tányérra rendezzük. Megszórjuk porcukorral, a maradék mandulával, és az epret mellé kanalazzuk.   

 

  

 

 

Exit mobile version