Karamelles tészta sült gyümölccsel (6-8 adag)

Gyermelyi | 2013. Július 31.
Imádsz főzőcskézni? Új ízeket, friss kombinációkat, különleges fogásokat kipróbálni? Jól jönne egy izgalmas recept a hétvégi ebédhez? A Gyermelyi isteni ételeket tálal kéthetente szerdánként a Tészta Szerdában.

Ezek a gasztrotrendeket követő, folyamatosan megújuló mini főzőműsorblokkok a kiváló Gyermelyi tészták főszereplésével, a Nők Lapja Cafén jelentkeznek. Az ínycsiklandó salátákat, remek főételeket és bűnözős desszerteket a Gyermelyi neves séfje, Vomberg Frigyes készíti el, a videók végén pedig hasznos főzős tippek várnak. Nézd és csináld utánunk! Jelmondatunk: fő a kreativitás.  

 

Karamelles tészta sült gyümölccsel

Hozzávalók 6-8 adaghoz:

  • 1 csipet só
  • 3 db tojás
  • 5 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg barnacukor
  • 10 dkg aszalt szilva
  • 30 dkg Gyermelyi 4 tojásos rövidmetélt kifőzve rövidmetélt
  • 1 csomag karamell krémpor

Sült gyümölcs:

  • 6-8 dkg cukor
  • 3 dkg + formához vaj
  • száráshoz morzsa
  • 6-8 karika ananász
Kategóriadesszert
Elkészítési idő60 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

A tejet feltesszük forrni 0.5 dl kivételével. Amikor forr, hozzáadjuk a cukrot, és a maradék tejjel kikevert krémport. Összefőzzük, majd levesszük, hűlni tesszük.

A tojások sárgáját kikeverjük vajjal, pici sóval, majd a langyos pudingba keverjük a tésztával együtt. Hozzáadjuk az összevágott aszalt szilvát. A fehérjéből vert habbal lazítjuk. Kivajazunk és morzsázunk egy 20×25 cm-es tepsit, és beletesszük a tésztát. Előmelegített, 160 fokos sütőben sütjük 35-40 percig. Közben a vajon megolvasztjuk a cukrot, majd rátesszük a félbevágott ananászszeleteket. Megsütjük. A sült tésztát kivesszük, szeleteljük, tányérra tesszük, és a tetejére rakjuk a sült ananászt levével együtt. Tetszőlegesen gyümölcsös mártást adhatunk mellé.     

 

 

 

Exit mobile version