Pirított tökmagos metélt sült sonkával és olívás mártással

Gyermelyi | 2013. Július 31.
Imádsz főzőcskézni? Új ízeket, friss kombinációkat, különleges fogásokat kipróbálni? Jól jönne egy izgalmas recept a hétvégi ebédhez? A Gyermelyi isteni ételeket tálal kéthetente szerdánként a Tészta Szerdában.

Ezek a gasztrotrendeket követő, folyamatosan megújuló mini főzőműsorblokkok a kiváló Gyermelyi tészták főszereplésével, a Nők Lapja Cafén jelentkeznek. Az ínycsiklandó salátákat, remek főételeket és bűnözős desszerteket a Gyermelyi neves séfje, Vomberg Frigyes készíti el, a videók végén pedig hasznos főzős tippek várnak. Nézd és csináld utánunk! Jelmondatunk: fő a kreativitás.  

Pirított tökmagos metélt sült sonkával és olívás mártással

Hozzávalók:

  • pár csipet só
  • 60 dkg sonka
  • 2 evőkanál tökmagolaj
  • 6 szál zöldhagyma
  • 8 dkg (zúzott, pirított) tökmag
  • 15 db fekete, 15 db zöld olívabogyó
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál méz
  • 2 db citrom
  • 0,5 dl olívaolaj
  • ízlés szerint őrölt bors
  • 2 evőkanál petrezselyem
  • 2 evőkanál olaj
  • 40 dkg Gyermelyi 4 tojásos orsótészta orsótészta
Kategóriaebéd
Elkészítési idő35 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

 zöldhagymát gorombára összevágjuk. Az olajbogyókat apróra szeljük.

A sonkát 4 szeletre vágjuk, és bekenjük a méz, mustár keverékével.

 

A tésztát lobogó sós vízben megfőzzük. Amikor kész, leszűrjük, de nem mossuk le. Míg a tészta készül, kevés olajon megsütjük a sonkák mindkét oldalát. Kiszedjük a serpenyőből, rátesszük a hagymát, és megfuttatjuk. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, citromlevet, petrezselymet, és az összevágott olajbogyókat. Pici vizet öntünk rá a tészta főzőlevéből, és összefőzzük.

A kifőtt, leszűrt tésztát összekeverjük a tökmagolajjal, és a pirított zúzott tökmaggal, sóval. Tányérra tesszük, mellé a sült sonkát, és az olívás mártást.

 

 

Exit mobile version