A legjobb dinnyés receptek

nlc | 2013. Augusztus 06.
Behűtve a legjobb, csak úgy magában, ahogy csorog végig a kezünkön a leve... De a görögdinnyéből ennél sokkal többet is ki lehet hozni. A kedvenceinket mutatjuk.

Dinnyés limonádé

Hozzávalók:

  • pár evőkanál víz
  • 1 db (kifacsart leve + díszítéshez) citrom
  • fél db uborka
  • 1 dl rum
  • fél csokor menta
  • fél db (kimagozva) görögdinnye
Kategóriadesszert
Elkészítési idő5 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A dinnyét magozzuk ki és daraboljuk fel, az uborkát reszeljük le és csavarjuk ki a levét. Majd az egészet tegyük egy turmixgépbe, öntsük hozzá az alkoholt, dobjunk bele egy kevés mentát, édesítsük egy kicsit, majd turmixoljuk 2-3 percig! Ha túl sűrű lenne, mehet hozzá egy kevés víz. A végén citromkarikával és mentával díszítsük!

Grillezett dinnye paradicsommal és sajttal

Hozzávalók:

  • pár csipet só
  • ízlés szerint bors
  • 1 kiscsokor bazsalikom
  • 4 szelet paradicsom
  • ízlés szerint balzsamecet
  • 2 db (félbevágva) mozzarella
  • 4 pohárnyi szelet görögdinnye
Kategóriaelőétel
Elkészítési idő20 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A dinnyét 2-3 perc alatt meggrillezzük, majd ugyanezt tesszük a paradicsommal és a sajttal is. Tornyokat halmozunk belőlük, kicsit megsózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk balzsamecettel.

Dinnyés bulgursaláta

Hozzávalók:

  • pár csipet só
  • ízlés szerint őrölt bors
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál citrom leve
  • 4 fej (karikára vágva) retek
  • 2 szál újhagyma
  • 1 marék tökmag
  • 25 dkg (sós vízben megfőzve) bulgur
  • 1 szelet görögdinnye
Kategóriaebéd
Elkészítési idő25 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A bulgurt összekverjük a hagymával, a retekkel, a sóval a borssal, majd a citromlével és az olajjal. 1-2 órára betesszük hűtőbe, majd fogyasztás előtt megszórjuk a tökmaggal és a felkockázott dinnyével.

Dinnyesalsa

Hozzávalók:

  • 1-2 csipet só
  • ízlés szerint őrölt bors
  • negyed csésze (apróra vágott) lila hagyma
  • 1 kiscsokor bazsalikom
  • fél csésze (apróra vágott, mag nélküli) uborka
  • fél db (mag nélkül, apróra vágott) chili paprika
  • ízlés szerint méz
  • negyed csésze (apróra vágott) kaliforniai paprika
  • 2 csésze (apróra vágott, kimagozott) görögdinnye
Kategóriaelőétel
Elkészítési idő10 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A hozzávalókat összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük, majd meglocsoljuk egy kevés mézzel és 1-2 órára hűtőbe tesszük. Ennél tovább ne hagyjuk állni, mert a dinnye miatt összeesik.

Kecskesajtos dinnyefalat

Hozzávalók:

  • ízlés szerint lila hagyma
  • ízlés szerint (kecskesajtkrém is jó) kecskesajt
  • ízlés szerint pisztácia
  • kockára vágva görögdinnye
Kategóriaelőétel
Elkészítési idő10 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A dinnyét nagy kockákra vágjuk, majd vékonyan megkenjük kecskesajtkrémmel, megszórjuk pisztáciával, és ráhalmozunk egy kevés apróra vágott lila hagymát. Díszítésnek locsolhatunk mellé egy kis balzsamecetet.

Banános dinnyefagyi

Hozzávalók:

  • fél db banán
  • 1 teáskanál méz
  • fél db lime leve
  • 2-3 levél menta
  • 2 csésze görögdinnye
Kategóriadesszert
Elkészítési idő5 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A hozzávalókat turmixgépben összekeverjük, majd mélyhűtőben kihűtjük úgy, hogy közben villával félóránként átkeverjük.

Exit mobile version