Dinnyés limonádé
Hozzávalók:
- pár evőkanál víz
- 1 db (kifacsart leve + díszítéshez) citrom
- fél db uborka
- 1 dl rum
- fél csokor menta
- fél db (kimagozva) görögdinnye
Elkészítés
A dinnyét magozzuk ki és daraboljuk fel, az uborkát reszeljük le és csavarjuk ki a levét. Majd az egészet tegyük egy turmixgépbe, öntsük hozzá az alkoholt, dobjunk bele egy kevés mentát, édesítsük egy kicsit, majd turmixoljuk 2-3 percig! Ha túl sűrű lenne, mehet hozzá egy kevés víz. A végén citromkarikával és mentával díszítsük!
Grillezett dinnye paradicsommal és sajttal
Hozzávalók:
- pár csipet só
- ízlés szerint bors
- 1 kiscsokor bazsalikom
- 4 szelet paradicsom
- ízlés szerint balzsamecet
- 2 db (félbevágva) mozzarella
- 4 pohárnyi szelet görögdinnye
Elkészítés
A dinnyét 2-3 perc alatt meggrillezzük, majd ugyanezt tesszük a paradicsommal és a sajttal is. Tornyokat halmozunk belőlük, kicsit megsózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk balzsamecettel.
Dinnyés bulgursaláta
Hozzávalók:
- pár csipet só
- ízlés szerint őrölt bors
- 3 evőkanál olívaolaj
- 3 evőkanál citrom leve
- 4 fej (karikára vágva) retek
- 2 szál újhagyma
- 1 marék tökmag
- 25 dkg (sós vízben megfőzve) bulgur
- 1 szelet görögdinnye
Elkészítés
A bulgurt összekverjük a hagymával, a retekkel, a sóval a borssal, majd a citromlével és az olajjal. 1-2 órára betesszük hűtőbe, majd fogyasztás előtt megszórjuk a tökmaggal és a felkockázott dinnyével.
Dinnyesalsa
Hozzávalók:
- 1-2 csipet só
- ízlés szerint őrölt bors
- negyed csésze (apróra vágott) lila hagyma
- 1 kiscsokor bazsalikom
- fél csésze (apróra vágott, mag nélküli) uborka
- fél db (mag nélkül, apróra vágott) chili paprika
- ízlés szerint méz
- negyed csésze (apróra vágott) kaliforniai paprika
- 2 csésze (apróra vágott, kimagozott) görögdinnye
Elkészítés
A hozzávalókat összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük, majd meglocsoljuk egy kevés mézzel és 1-2 órára hűtőbe tesszük. Ennél tovább ne hagyjuk állni, mert a dinnye miatt összeesik.
Kecskesajtos dinnyefalat
Hozzávalók:
- ízlés szerint lila hagyma
- ízlés szerint (kecskesajtkrém is jó) kecskesajt
- ízlés szerint pisztácia
- kockára vágva görögdinnye
Elkészítés
A dinnyét nagy kockákra vágjuk, majd vékonyan megkenjük kecskesajtkrémmel, megszórjuk pisztáciával, és ráhalmozunk egy kevés apróra vágott lila hagymát. Díszítésnek locsolhatunk mellé egy kis balzsamecetet.
Banános dinnyefagyi
Hozzávalók:
- fél db banán
- 1 teáskanál méz
- fél db lime leve
- 2-3 levél menta
- 2 csésze görögdinnye
Elkészítés
A hozzávalókat turmixgépben összekeverjük, majd mélyhűtőben kihűtjük úgy, hogy közben villával félóránként átkeverjük.