5 gyors szendvicskrém

nlc | 2013. Szeptember 05.
Ha már unjuk a vajat, akkor jöhetnek a házi kencék. Gyors és egyszerű receptek kezdőknek is.

Sárgarépás szendvicskrém

Hozzávalók:

  • pár csipet só
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0,5 kg sárgarépa
  • 1-2 csipet őrölt bors
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 1 mokkáskanál fűszerpaprika
  • 1 mokkáskanál rozmaring
  • 1 mokkáskanál currypor
  • 1-2 evőkanál krémsajt
Kategóriaelőétel
Elkészítési idő20 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

Főzz puhára fél kiló sárgarépát! Amikor megfőtt, adj hozzá 1 mokkáskanál fahéjat, curryport, pirospaprikát, fokhagymát, rozmaringot, sót és borsot. Kanalazz hozzá 1-2 evőkanál natúr sajtkrémet, és turmixold össze.

Sárgaborsós szendvicskrém

Hozzávalók:

  • ízlés szerint só
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 dkg vaj
  • 1 kiskanál fűszerpaprika
  • fél db citrom leve
  • 2,5 dkg (pirított) zabpehely
  • 3 evőkanál napraforgómag
  • 15 dkg (főtt) sárgaborsó
Kategóriaelőétel
Elkészítési idő20 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

Sós vízben megfőzzük a sárgaborsót, leszűrjük, a többi hozzávalóval összekeverjük. Lehűtjük. Pirítósra szendvicshez, zöldségekhez, sültekhez tálaljuk.

Halas szendvicskrém

Hozzávalók:

  • pár csipet só
  • 15 dkg sárgarépa
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 1 db citrom leve
  • 2 szál újhagyma
  • 1 teáskanál mustár
  • 30 dkg afrikai harcsafilé
  • 4 evőkanál vajkrém
Kategóriaelőétel
Elkészítési idő20 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

A megnyúzott, kiszálkázott harcsafilét süssük ki kevés olívaolajon. A frissen facsart citromlevet, a megtisztított, feldarabolt sárgarépát, petrezselymet és mustárt tegyük aprítógépbe a feldarabolt, megtisztított hagymával együtt, és mixeljük pépesre. Törjük össze villával a halat, keverjük hozzá a répás-citromos masszát és a vajkrémet. Dolgozzuk össze. Hűtőszekrényben tartva másnap még fogyasztható, de frissen az igazi!

Tipp: Elkészíthető vajkrém nélkül is, tejmentes diéta részeként. Ebben az esetben az aprítógépbe tegyünk három evőkanál olívaolajat is.

Pulykás szendvicskrém

Hozzávalók:

  • ízlés szerint só
  • 50 dkg pulykacomb
  • 30 dkg natúr lecsó
Kategóriaelőétel
Elkészítési idő5 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

Sózzuk meg a pulykahúst, tegyük kisebbfajta tűzálló tálba, és lefedve süssük egy órán keresztül 200 °C fokos sütőben. Utána vágjuk kisebb darabokra, öntsük rá a lecsót, és botmixerrel pürésítsük krémes állagúra. Ha túl sűrű lenne, tegyünk még hozzá kevés lecsót. Az így elkészített krémet kenyérre kenve is ehetjük, de melegszendvicsnek elkészítve különösen finom. Csak egy kevés reszelt sajtot kell szórni a tetejére, és az asztali grillsütőben öt perc alatt elkészül.

Fűszeres sajtkrém

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • fél kávéskanál (fehér bors) bors
  • 20 dkg (főtt) sárgarépa
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • fél kávéskanál szerecsendió
  • 30 dkg (laktózmentes) ementali sajt
Kategóriaelőétel
Elkészítési idő10 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

Ez a sajtkrém a répának és a többi hozzávalónak köszönhetően egyáltalán nem erősen sajtízű. Reszeljük le egészen finomra a sajtot, vagy aprítsuk fel darabkáit aprítógépben. A répát és a hagymadarabokat pépesítsük botmixerrel. A petrezselymet mossuk meg, és vágjuk egészen apróra, azután keverjük össze a többi hozzávalóval és az olívaolajjal. Mielőtt megfűszereznénk, vegyük ki a kisgyerek adagját. Utána szórjuk bele a szerecsendiót és a borsot.

Exit mobile version