Új összetevő egy régi klasszikusban – Tejföl helyett főzőtejszín

Parmalat | 2013. Szeptember 05.
Van néhány étel, amelyet recept nélkül, csukott szemmel is elkészítesz, és még így is tökéletes?

A családi kedvencről, a megunhatatlan rakott krumpliról akkor sem kell lemondanod, ha nincs otthon a kihagyhatatlannak hitt tejföl. A Parmalat főzőtejszín sűrű és krémes állagával tökéletes összetevője lehet a mindennapi és az ünnepi lakomáknak.

Egy új recept a megszokott zamatokhoz:

Pulykahúsos rakott krumpli

Elkészítés: 40 perc    Nehézség: **

Hozzávalók 4 személyre:

Az elkészítés menete:

  1. A húst forró olajon fehéredésig pirítjuk és megszórjuk a fűszerkeverékkel.
  2. Egy tűzálló tálat vékonyan kikenünk olajjal, szétterítünk egy réteg burgonyát, megsózzuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel, és rálocsoljuk a főzőtejszín harmadát.
  3. Ezután következik egy sor póréhagyma és az elősütött hús. Addig rétegezzük, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Legfelülre burgonya kerüljön.
  4. Meglocsoljuk olajjal és a maradék főzőtejszínnel, és 190 °C-os sütőben (légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 20 percig sütjük.
  5. Rászórjuk a sajtot és aranysárgára pirítjuk.

Jó étvágyat!

További információk!

 

Exit mobile version