Juhtúrós kolbászos melegszendvics
Hozzávalók:
- 1 db tojás
- 1 db (szeletekre vágva) paradicsom
- pár szelet kenyér
- 8 dkg kolbász
- 15 dkg juhtúró
Elkészítés
Az apróra vágott kolbászt összekeverjük a juhtúróval és a felvert tojással, majd a masszát a kenyerekre kenjünk, a tetejükre paradicsomszeletet fektetünk, és betoljuk őket a sütőbe néhány percre.
Friss paradicsommal, paprikával kínáljuk.
Gombás karaj pennével
Hozzávalók:
- pár csipet só
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 dl (olaszrizling) fehérbor
- ízlés szerint őrölt bors
- pár csepp olívaolaj
- 6 szelet sertéskaraj
- 30 dkg laskagomba
- 10 dkg vargánya gomba
Elkészítés
Egy kevés olívaolajat felforrósítok egy serpenyőben, a karajszeletek szélét beirdalom, majd egy-egy felüket 3-3 percig sütöm. Utána takarékra veszem alattuk a lángot, és hagyom tovább sercegni a húsokat. A gombákat picit összevágom, majd egy másik serpenyőben kis olíván alaposan lepirítom. Végezetül az összes gombát a szaftjával együtt a húshoz adom. Az egészet felöntöm a borral, zúzott fokhagymát, borsot, sót adok hozzá, és takarékon hagyom, hogy még 10 percig érjenek az ízek. Pennével tálalom.
Morzsás csirkemell
Hozzávalók:
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 kiskanál petrezselyem
- 4 szelet csirkemell
- 1 kiskanál fűszerpaprika
- 2-3 evőkanál krémsajt
- 6 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 mokkáskanál tárkony
Elkészítés
Keverjük össze a zsemlemorzsát a felaprított petrezselyemmel, a tárkonnyal, pirospaprikával, fokhagymával. A csirkemellfiléket vékonyan kenjük be a krémsajttal, majd forgassuk meg a fűszeres zsemlemorzsában. Vajjal kikent jénai tálra fektetve, forró sütőben 30 perc alatt aranysárgára sülnek.