Csak 1 falat! – 3 könnyű snack

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2013. Szeptember 11.
Ha csak 10 percünk van összedobni valami gyors harapnivalót, akkor jól jönnek az éttermi "expresszkaják".

Tonhalkrémes tortillatekercs

Hozzávalók:

  • 1 csipet só
  • 4 tortillalap
  • 1 doboz tonhalkonzerv
  • 6 ek. krémsajt
  • fél kk. mustár
  • fél csokor kapor
  • 1 kk. citrom leve
  • 1 paradicsom
  • 2 ek. tejföl
  • 1 csomag salátamix
Kategóriavacsora
Elkészítési idő20 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

Csöpögtessük le a tonhal olaját, erre most nem lesz szükségünk, majd a halat keverjük krémesre a natúr krémsajttal és a tejföllel. Ízesítsük kevés mustárral, a citromlével, egy csipetnyi sóval és a feldarabolt kaporral. Kenjük meg vele egy tortillalapot! Tegyünk rá egy keveset a zöldsalátából, majd egy sorban fektessük rá a cikkekre vágott paradicsomot, és tekerjük fel, mint a palacsintát.

 

Fetakrémes, paradicsomos bruschetta

Hozzávalók:

  • 1-2 csipet só
  • ízlés szerint bors
  • 4 kk. olívaolaj
  • pár levél bazsalikom
  • 100 g feta
  • 2-3 ek. mascarpone
  • 1 kk. fehér borecet
  • 1 baguette
Kategóriaelőétel
Elkészítési idő15 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

Vágjuk fel nagyon apróra a paradicsomot, locsoljuk meg borecettel és olívaolajjal.
Turmixoljuk össze a fetát, a mascarponét, és ízesítsük sóval, borssal, egy kevés citromlével. Pirítsuk meg a bagettszeleteket, majd kenjük meg a fetakrémmel, és tegyük rá a feldarabolt paradicsomot.

Tálaláskor díszíthetjük friss bazsalikomlevéllel, és meglocsolhatjuk egy csöppnyi olívaolajjal is.

 

Sült csirkés, barackos quesadilla

Hozzávalók (2 fő részére):

  • 0,5 dl balzsamecet
  • 10 dkg főtt csirkehús
  • 1 evőkanál barnacukor
  • 10 dkg gouda
  • 2-2 db tortillalap
  • 1 db (sárga húsú) őszibarack
Kategóriavacsora
Elkészítési idő25 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

Készítsünk balzsamecetes redukciót a balzsamecet és a cukor összeforralásával, majd hagyjuk kihűlni.

Szórjunk meg egy tortillalapot bőségesen reszelt sajttal, tegyük rá a felaprított csirkehús egy részét, és tegyünk rá néhányat a cikkekre vágott barackból. Locsoljunk rá egy keveset a balzsamecetből, és fedjük be egy másik tortillalappal. Forró serpenyőben süssük át mindkét oldalán, sütés közben széleit kissé összenyomkodva, hogy a megolvadt sajt összefogja a két lapot.

Vágjuk félbe, majd 3-3 szeletre.

 

Exit mobile version