Gyors vacsora: baconös palacsinta sütőben

nlc | 2013. Szeptember 24.
Csak néhány hozzávaló és fél óra kell hozzá. Ráadásul az egész család imádni fogja. Palacsinta a sütőből, miért ne?

Baconös palacsinta sütőben

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • 2 db tojás
  • 15 szelet bacon
  • 6 dl tej
  • 10 dkg vaj
Kategóriavacsora
Elkészítési idő20 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

 

A vajat simára keverjük a cukorral és a tojásokkal, majd óvatosan hozzáadjuk a sütőporral és sóval elkevert lisztet úgy, hogy közben óvatosan adagoljuk hozzá a tejet. Ha simára kevertük, hűtőbe tesszük legalább egy félórára. Addig serpenyőben ropogósra sütjük a bacont. Ha a tészta eleget állt, átkeverjük és ellenőrizzük a sűrűségét, ha nagyon sűrű (alig folyik le a kanálról), akkor egy kevés vízzel hígíthatjuk. A sütőt 180-200 fokra előmelegítjük úgy, hogy egy tepsit is felhevítünk. A forró tepsit kivajazzuk és a tésztából halmokat szedünk bele, majd belehelyezünk 1-1 bacon csíkot. Majd mehet a sütőbe, 5-8 percre. Ha a sütőnk nem süt egyenletesen, akkor a sülési idő felénél célszerű lehet egy lapáttal megfordítani. Forrón tálaljuk, aki szeretné halmozni az élvezeteket, az adjon hozzá egy kevés tejfölt.

Exit mobile version