Napi 3 recept: ráérős fogások hétvégére

nlc | 2013. Szeptember 29.
Gasztrobloggereink még a hétvégi rántottát is felturbózzák, és a szarvas sem ússza meg vákuum nélkül...

Zöldséges tojásrántotta D.moni konyhájából

“Szerencsés vagyok, hogy kimegyek a kertbe, és még mindig akad koktélparadicsom és cukkini is. Már reggel éhesen ébredtem, ami igazán nem jellemző rám, de hát ugye nem egyedül élek és ők is éhesek, valamit csak az asztalra kell tennem!”

 

Zöldséges tojásrántotta

1. hozzávaló kategória neve:

  • pár csipet só
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 5-6 db (koktél) paradicsom
  • ízlés szerint fűszerpaprika
  • 1 db mozzarella
  • 1 db cukkini
Kategóriareggeli
Elkészítési idő20 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

 Kattints a receptért!

 

 

Sous vide szarvasfilé Gabojsza konyhájából

“A történet nem annyira friss, ugyanis még tavaly december végén vettünk a vadásztársaságtól egy egész szarvast, amit – »nem érünk rá vele foglalkozni a hétvégén« indokkal – 4 napig hűtőkamrában érleltek, bőrében, kizsigerelve.” Kattints a receptért! 

 

 

 

 

Meggyes lepény Rizsázzunk konyhájából

“Az apukámat elkapta a gépszíj, többkilónyi meggyet vett, kimagozta és kisebb adagokban lefagyasztotta. Ez mondjuk nekem szerencse, tele van a fagyasztónk meggyel.”

Meggyes lepény

Tészta:

  • 20 dkg liszt
  • fél db citrom leve
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 1 db tojássárgája
  • 12,5 dkg zsír
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 csipet só
  • 6 dkg cukor
  • 1 db citrom reszelt héja

Töltelék:

  • 2 teáskanál fahéj
  • 30 dkg magozott meggy
  • kevéske zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál nádcukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 10 dkg darált dió
  • fél db citrom leve
  • 1 teáskanál vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál szegfűszeg
  • 6 db szilva
Kategóriadesszert
Elkészítési idő60 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

 Kattints a receptért!

Exit mobile version