Egy tál dödölle. Ettél belőle?

Séf | 2013. Október 05.
Lázár Chefnél ez a hétvége is a közös főzésről, derűről, életvidámságról szól. Séfünk most is bizonyítja, hogy mindig, minden helyzetben, bárhol lehet jót főzni. Ez ezúttal sem lesz nehéz: a vidám dödöllekészítést olyan társak segítik, mint a remek stand upos Litkai Gergely és Hajdú Balázs.

A séf legyen veled különleges receptjei szombaton és vasárnap 17:00 órakor, a TV Paprikán. A séf ajánlásával íme a szombati műsor kedvence a dödölle:

Dödölle

1 kg héjában, sós vízben megfőzött, majd megtisztított és egyenletesre tört burgonyához hozzáadunk 1 teáskanál sót és fél kiló lisztet, majd kézzel jól összedolgozzuk. A darabokra vágott masszából lisztezett kézzel hengereket sodrunk, nagyobb darabokra vágjuk, amelyekből nudlikat formázunk, majd addig főzzük, amíg feljönnek a felszínre (5-8 perc). Felforrósított serpenyőben megpirítunk 15 deka kockákra vágott császárhúst, hozzáadunk egy fél fej apróra vágott vöröshagymát, majd következnek a kifőtt nudlik, 3 gerezd apróra vágott fokhagyma és 1 mokkáskanál bors, és megpirítjuk. Forrón, tejföllel és savanyúsággal tálaljuk.

 

 

További információ

Exit mobile version