Gombás-sajtos szendvics
Hozzávalók 4 szendvicshez:
- pár csipet só
- 10 dkg (reszelt) cheddar sajt
- 4 db (magvas tetejű) zsemle
- 25-30 dkg csiperke gomba
- 2 teáskanál parmezán
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál petrezselyem
- 1 teáskanál kakukkfű
- ízlés szerint bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg (reszelt) gruyere sajt
Elkészítés
Egy evőkanál vajon megpirítjuk a felszeletelt hagymát, majd hozzáadjuk a reszelt fokhagymát és a darabolt gombát. Sózzuk, borsozzuk, pár perc alatt puhára pároljuk, majd megszórjuk az aprított petrezselyemmel, a kakukkfűvel és a parmezán sajttal. A zsemlét vagy kenyeret megvajazzuk, ráhalmozzuk a gombát, a cheddart és a gruyere-t, majd forró kontakt grillsütőben 5 perc alatt készre sütjük.
Háromsajtos szendvics
Hozzávalók 4 szendvicshez::
- ízlés szerint vaj
- 8 szelet kenyér
- 8 dkg (reszelt) gouda
- 8 dkg (reszelt) ementali sajt
- 8 dkg (reszelt) cheddar sajt
Elkészítés
A kenyérszeleteket megkenjük vajjal, 4 szeletre ráhalmozzuk a reszelt sajtokat. Befedjük egy-egy kenyérszelettel, majd kontakt grillsütőben 3 perc alatt készre sütjük. Tipp: A sajtokat szabadon variálhatjuk, csak arra ügyeljünk, hogy mindegyik könnyen olvadjon.
Barbecue-s, szalonnás,sajtos szendvics
Hozzávalók 4 szendvicshez::
- 12 szelet bacon
- ízlés szerint vaj
- 8 szelet (magvas,félbarna) kenyér
- 5 dkg (reszelt) gouda
- 5 dkg (reszelt) cheddar sajt
- 1 evőkanál barbecue-mártás
Elkészítés
A bacont száraz serpenyőben ropogósra pirítjuk. A kenyérszeleteket megvajazzuk, négyre rátesszük a bacont, rászórjuk a reszelt sajtokat. A felső szeletek belső oldalát megkenjük a barbecue-mártással, majd összenyomjuk a szendvicseket. Forró kontakt grillsütőben 3 perc alatt készre sütjük.
Mozzarellás, paradicsomos szendvicsek pestóval
Hozzávalók 4 szendvicshez::
- pár csipet só
- ízlés szerint vaj
- ízlés szerint őrölt bors
- 1 marék levél bazsalikom
- 4 db paradicsom
- 25 dkg mozzarella
- 2 evőkanál bazsalikomos pesto
- 4 db ciabatta
Elkészítés
A ciabattákat félbevágjuk, megvajazzuk. A mozzarellát és a paradicsomokat vékonyan felkarikázzuk, a ciabatta alsó felére tesszük. Enyhén sózzuk, frissen őrölt borsot tekerünk rá, majd elrendezzük rajta a bazsalikomleveleket. A zsemle felső részét megkenjük a pestóval, összenyomjuk a ciabattát, végül forró kontakt grillsütőben 5 perc alatt megsütjük.
Datolyás-sonkás-sajtos szendvics
Hozzávalók 4 szendvicshez:
- kenéshez vaj
- 8 szelet kenyér
- 12 szem datolya
- 10 dkg (reszelt) gouda
- 12 szelet húsvéti vagy szárított sonka
Elkészítés
A kenyérszeletek mindkét oldalát megkenjük vajjal. 4 szeleten elosztjuk a sonkaszeleteket, a feldarabolt datolyát és a reszelt sajtot, majd mindegyiket befedjük egy-egy szelet kenyérrel. Forró kontakt grillsütőbe tesszük, és 2-3 perc alatt készre sütjük.
A receptek a Nők Lapja Konyha születésnapi számában jelentek meg. Fizess elő rá te is!
Még több recept a Nők Lapja Konyhából!
|
|