A múltkori házi sportszelet sikerén felbuzdulva most házi Bountyt gyártottunk. A feladat egy darabig legalább annyira egyszerű, mint a múltkori esetben, de a csokival való bevonás okozott némi fejtörést.
Házi Bounty
Hozzávalók:
- 85 g cukor
- 3 evőkanál olaj
- 50 g vaj
- 220 g tejcsokoládé
- 5 dl habtejszín
- 300 g kókuszreszelék
Elkészítés
A tejszínt a vajjal és a cukorral együtt közepes lángon megmelegítjük, majd hozzáadjuk a kókuszt. Aki szeretné cifrázni, az a tejszín felét helyettesítheti kókusztejjel. Ha a masszát jól összedolgoztuk, egy sütőpapírral kibélelt tálcán szétterítjük, majd 2-3 órára mehet a hűtőbe. Fontos, hogy jól kihűtsük, különben nem tudjuk majd formázni.
Ha megformáztuk a csokikat, gőz felett olvasszuk meg a csokit az olajjal, majd ameddig meleg, gyorsan mártsuk bele a meztelen Bountykat. Előre szólunk, hogy könnyebb lesz étcsokival dolgozni, mi tuti, hogy legközelebb így csináljuk. Ha megvagyunk, fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Tipp: Ha kis golyókat formázunk, akkor könnyebb lesz bevonnunk őket.
Így csináld lépésről lépésre!
"Gasztromásoldánk" következő terméke a méltán híres kókuszos csoki, ami elvileg az Édenkertbe repít...