Ezek a gasztrotrendeket követő, folyamatosan megújuló mini főzőműsorblokkok a kiváló Gyermelyi tészták főszereplésével, a Nők Lapja Cafén jelentkeznek. Az ínycsiklandó salátákat, remek főételeket és bűnözős desszerteket a Gyermelyi neves séfje, Vomberg Frigyes készíti el, a videók végén pedig hasznos főzős tippek várnak. Nézd, és csináld utánunk! Jelmondatunk: fő a kreativitás.
Babos húsos tarhonya
Hozzávalók:
- pár csipet só
- 20 dkg (főtt) fekete bab
- 60 dkg marhalábszár
- 20 dkg paradicsomkonzerv
- 15 dkg kaliforniai paprika
- ízlés szerint chili paprika
- 1 kiscsokor petrezselyemzöld
- 0,5 dl olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 25 dkg (Gyermelyi 4 tojásos) dörzstarhonya
Elkészítés
A megmosott húst kockákra vágjuk. Olajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott hagymát, és beletesszük a húst. Ameddig a hús el nem veszíti nyers színét, kevergetjük, és pirítjuk. Kevés vizet öntünk alá, sózzuk. Teszünk rá erős paprikát, és letakarva 80 percig pároljuk, hústól függően addig, amíg a hús háromnegyedig meg nem puhul. Közben, ha szükséges, pótoljuk a vizet.
A tarhonyát kevés olajon aranysárgára pirítjuk, és felöntjük 1 liter vízzel. Sózzuk, letakarva kis lángon pároljuk, majd amikor beitta a vizet, lezárjuk alatta a lángot, és pihentetjük. A paprikákat kockára összevágjuk, rátesszük a húsra, és beletesszük a megtisztított, zúzott fokhagymát, majd a paradicsomkonzervet is. Ha kell, kevés vizet öntünk hozzá, és ismét letakarva pároljuk. Amikor a hús puha, beletesszük a főtt babot és a félretett tarhonyát. Kis lángon 10 percig pároljuk az ételt, ha szükséges, ízesítjük még.