Babos húsos tarhonya

Gyermelyi | 2013. November 14.
Imádsz főzőcskézni? Új ízeket, friss kombinációkat, különleges fogásokat kipróbálni? Jól jönne egy izgalmas recept a hétvégi ebédhez? A Gyermelyi isteni ételeket tálal kéthetente szerdánként a Tészta Szerdában.

Ezek a gasztrotrendeket követő, folyamatosan megújuló mini főzőműsorblokkok a kiváló Gyermelyi tészták főszereplésével, a Nők Lapja Cafén jelentkeznek. Az ínycsiklandó salátákat, remek főételeket és bűnözős desszerteket a Gyermelyi neves séfje, Vomberg Frigyes készíti el, a videók végén pedig hasznos főzős tippek várnak. Nézd, és csináld utánunk! Jelmondatunk: fő a kreativitás.  

 

Babos húsos tarhonya

Hozzávalók:

  • pár csipet só
  • 20 dkg (főtt) fekete bab
  • 60 dkg marhalábszár
  • 20 dkg paradicsomkonzerv
  • 15 dkg kaliforniai paprika
  • ízlés szerint chili paprika
  • 1 kiscsokor petrezselyemzöld
  • 0,5 dl olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 25 dkg (Gyermelyi 4 tojásos) dörzstarhonya
Kategóriaegytálétel
Elkészítési idő120 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

A megmosott húst kockákra vágjuk. Olajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott hagymát, és beletesszük a húst. Ameddig a hús el nem veszíti nyers színét, kevergetjük, és pirítjuk. Kevés vizet öntünk alá, sózzuk. Teszünk rá erős paprikát, és letakarva 80 percig pároljuk, hústól függően addig, amíg a hús háromnegyedig meg nem puhul. Közben, ha szükséges, pótoljuk a vizet.

A tarhonyát kevés olajon aranysárgára pirítjuk, és felöntjük 1 liter vízzel. Sózzuk, letakarva kis lángon pároljuk, majd amikor beitta a vizet, lezárjuk alatta a lángot, és pihentetjük. A paprikákat kockára összevágjuk, rátesszük a húsra, és beletesszük a megtisztított, zúzott fokhagymát, majd a paradicsomkonzervet is. Ha kell, kevés vizet öntünk hozzá, és ismét letakarva pároljuk. Amikor a hús puha, beletesszük a főtt babot és a félretett tarhonyát. Kis lángon 10 percig pároljuk az ételt, ha szükséges, ízesítjük még.

Exit mobile version