Ettől érezzük finomabbnak a kávét

nlc | 2013. December 10.
Nem a tejszíntől, a cukortól, de még csak nem is a csokisziruptól.

A(z) “Te hajlandó vagy többet fizetni egy termékért csak azért, mert bio?” című szavazás véget ért!
A szavazók többségének véleménye szerint:
Nem, szerintem a bio semmivel sem jobb a hagyományosnál.

Amerikai és svéd kutatók kísérleteket végeztek, melyek során arra kérték a résztvevőket, hogy kóstoljanak meg két csésze kávét. Az egyik kávéról azt állították, hogy bio, másikról pedig, hogy nem az. A megkérdezettek többsége a biokávét érzékelte finomabbnak, és azért hajlandó lett volna többet is fizetni. Nem tudhatták persze, hogy valójában egyik kávé sem volt bio, hanem mindkét csészében ugyanaz a hagyományos kávé volt.

A kísérletek bebizonyították, hogy bio vagy környezettudatos megjelöléssel ellátott termékekért nemcsak, hogy nagyobb összeget hajlandók áldozni a vásárlók, hanem az ízét is jobbnak vélik, még akkor is, ha nem az.

Forrás: plosone.org

Exit mobile version