Egészséges reggeli és ebéd sportos napokra

Chello | 2013. December 20.
Lázár séf év végi utolsó műsorában Mátrafüredre látogat Béres Alexandrával, a TV Paprika "fitt-térítő"-jével, hogy eltöltsenek együtt egy igazán sportos-piknikes napot. A reggel csipkebogyóból készített teával és egészséges alapanyagokból összeállított kis palacsintákkal indult. A reggelire szüksége is volt séfünknek, hiszen ezután Alexandra néhány gyors és intenzív gyakorlattal izzasztotta meg.

Lázár cserébe meghívta Alexandrát, hogy a Sportbázis segítségével együtt próbáljanak ki néhány extrém sporteszközt. Főszereplőink dombon, völgyben, illetve fák között kalandoztak a különleges eszközökkel. És ahol Alexandra és Lázár is jelen van, ott az ebéd jóízű, laktató és persze egészséges is:

Tejszínes, gombás bulgur grillezett gombával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál rózsabors
  • 30 dkg (megfőzve) bulgur
  • 15 dkg csiperke gomba
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 1 fej jégsaláta
  • 3 evőkanál étolaj
  • 2 csokor petrezselyemzöld
  • 1 teáskanál bors
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 16 dkg laskagomba
Kategóriaebéd
Elkészítési idő30 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

A vöröshagymát és a fokhagymát apróra, a csiperkegombát szeletekre vágjuk. A felfele fordított laskagombafejeket (négyesével) pálcikákra húzzuk,  sózzuk,  megszórjuk a rózsabors és a fekete bors keverékével, majd 210 oC fokon, 10 perc alatt meggrillezzük. Közben a bulgur mennyiségéhez képest másfélszeres, forró vízben körülbelül 10 perc alatt megfőzzük a bulgurt. Serpenyőben, kevés étolajon megpirítjuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a felszeletelt csiperkegombát, az apróra vágott petrezselymet, a főzőtejszínt és a megfőzött burgurt, majd elkeverjük, és pár perc alatt összefőzzük. A tejszínes, gombás bulgurt a salátával és a grillezett laskagombával tálaljuk.

 

A Séf legyen veled minden hétvégén 17:00 órakor látható a TV Paprikán.

 

fotók: 6443, 6656, 7013, 6800, 6942,

Exit mobile version