Sonkás-sajtos melegszendvics
Hozzávalók:
- kenéshez vaj
- 1-2 karika lila hagyma
- pár szelet kenyér
- pár szelet gouda
- 1-2 szelet fekete erdei sonka
- pár szelet füstölt sajt
Elkészítés
A kenyérszeletek mindkét oldalát megkenjük vajjal. Mindkét szeletre helyezünk 1-1 kisebb szelet sonkát, néhány karika lila hagymát és pár vékony szelet gouda sajtot. Füstölt sajtot reszelünk rá és összefordítjuk, majd szendvicssütőben megsütjük.
Vega melegszendvics
Hozzávalók:
- kenéshez vaj
- kisebb marok bébispenót
- 1 evőkanál napraforgómag
- pár szelet barna kenyér
- pár szelet camembert
Elkészítés
A magvas kiflit kettévágjuk, a spenótleveleket megmossuk, lecsepegtetjük. A kifliszeleteket megkenjük vajjal kívül és belül is, majd camembert-darabokat helyezünk rájuk, néhány spenótlevelet terítünk rá, megszórjuk pirított napraforgómaggal, és összefordítjuk a szeleteket. Szendvicssütőben megsütjük.
Kalóriabomba édesszájúaknak – melegszendvics
Hozzávalók:
- 1 db banán
- pár szelet kalács
- 1-2 evőkanál Nutella
- 1 evőkanál szeletelt mandula
Elkészítés
A kalácsot vékony szeletekre vágjuk, a banánt felszeleteljük. A kalácsszeleteket megkenjük Nutellával, ráhelyezzük a banánkarikákat, és szeletelt mandulával szórjuk meg. Két megpakolt kalácsszeletet összefordítunk, és szendvicssütőben megsütjük.