Gasztrobloggerünk maradékhasznosítási tippje következik:
Ivetta barátosném osztotta meg velem a kalácspuding receptjét. Szerencsére nagyon sok receptet kapok a blog olvasóitól, amit igyekszek elmenteni, de nem mindig sikerül rövid időn belül megvalósítani. Ez a kalácspuding most kivételesen elég hamar sorra került, mert tegnap ott figyelt a konyhapulton egy “mostmáraztángyorsanelkénetüntetni”-kalács.
Lemértem, 20 dkg volt. Egy leves utáni második fogásként így is megállta a helyét, és elég volt. A recepten itt-ott módosítottam, no nem azért, mert az eredeti nem tetszett volna, de a gond már akkor elkezdődött, amikor az első összetevő (a kalács után) a sűrített tej volt. Na ez nálunk sosincs. Így itthon fellelhető hozzávalókat kellett keresnem, aztán én a tojást is szétválasztottam, és a hab a tetejére került. Így erősen hajaz a dolog a máglyarakásra, de mégsem az, és ezt azzal sikerült elérnem, hogy nem tettem bele gyümölcsöket, meg lekvárt sem – pedig nagy volt ám a kísértés. Így lett egy igazán könnyű, laza, valóban enyhén pudingos szerkezetű desszertünk. Amit végül olvasztott étcsokoládéval megkoronáztam.
Hozzávalók:
- 20 dkg kalács
- kókuszzsír
- 2+2 ek barna cukor
- 3 tojás szétválasztva
- csipet só
- 2 dl tejszín
- 1,5 dl tej
Az elkészítés menetét a HahoPihe blogon találod.