A minap bográcsozni szerettünk volna. Feltettem a Facebookon a nagy kérdést, ki mit készítene odakint a szabadban. Jobbnál jobb válaszok érkeztek, de én krumplis ételre vágytam. És akárhogy igyekeztem, nem jutott eszembe, mi ennek az ételnek a neve. Olyan, mint a krumplis tészta, de mégsem. Tudod, az a bográcsos krumplis izé. Az! A slambuc! – írja bloggerünk.
Ezt is nyugodtan felvehetjük tehát a bográcsos ételek listájára, de odabent is elkészíthető. Persze azt a jó füstös ízt így sajnos nem kapjuk meg, de ha más nincs, így is megteszi!
Szaftosabb, mint a krumplis tészta, és végre egy étel, amiben felhasználhatom a lebbencstésztát.
Ahány receptet olvastam, annyiféleképpen készítették, így összeraktam a saját verziómat.
Hozzávalók:
• 1 nagyobb fej vöröshagyma karikázva
• pár szelet jó szalonna felkockázva
• 1 szál kolbász karikázva
• 1 csomag lebbencs tészta (500 gr)
• 4 nagyobbacska burgonya felkockázva
• só, bors, ételízesítő (házi), pirospaprika
Az elkészítés módját képekkel a Nassolda blogon találod.