Készíts zabfalatot házilag!

cafeblog/zabbanto | 2014. Február 25.
Bloggerünk remek receptet talált, amit kissé átalakított a saját ízlése szerint: kihagyta a cukrot, viszont adott hozzá narancsot. Végül pedig megosztotta velünk.

Hozzávalók:
• kb. 15 dkg vaj
• méz vagy egyéb édesítőszer (az eredeti recept 15 dkg barna cukrot ír elő)
• 1 tojás
• 1 nagyobb marék zabpehely
• 1 nagyobb marék zabliszt (én egy darálóval  szoktam apró szemcsésre őrölni a pelyhet, ugyanolyan jó, mint a bolti zabliszt)
• fél teáskanál szódabikarbóna
• 2-3 evőkanál tejföl
• 1 narancs reszelt héja és leve
• egy tábla étcsoki min 60%-os
• vaníliakivonat vagy 1 cs. vaníliás cukor

Az elkészítés módját a Zabbantó blogon találod

Exit mobile version