Lépésről lépésre: így készül a házi sajt kert fűszereivel

hobbikertész | 2014. Február 27.
7 liter friss tejből és a kert fűszereiből különleges házi sajt készült a Hobbikert háza táján. Nem kellett más hozzá, mint egy nagy fazék, egy konyharuha és némi bátorság. Végigfotózták, és most nekünk is megmutatják!

Hozzávalók:
– 7 liter házi tej egy kisebb sajthoz

– 1 kávéskanál pepszin-por (Pepsini pulvis) (gyógyszertárakban kapható)

- friss metélőhagyma, kakukkfű vagy más zöld fűszer ízlés szerint

– 1 kávéskanál só

Elkészítés:

Vegyünk 7 liter házi tejet. Tűzhelyen 37-40 °C-ra melegítsük fel. Egy kávéskanálnyi pepszinport (tejoltót) keverjünk bele.

Hagyjuk állni, amíg a tej állaga olyan nem lesz, mint az aludttejé. Késsel négyzethálósan vágjuk fel, majd hevítsük forrásig. Közben többször óvatosan kavarjuk meg.

Vegyük le a tűzről, tegyük félre. A híg savót öntsük le róla, majd a még túrószerű sajtot ízesítsük egy kávéskanál sóval, és keverjünk hozzá apróra vágott friss metélőhagymát.

 
A képes útmutató folytatásért tovább a hobbikert.hu cikkére!>>

Annyit még leleplezünk, hogy a végeredmény ilyen gusztán néz majd ki:

Exit mobile version