Többféle bögrés palacsinta – egyszerű és isteni

cafeblog/nassolonaplopo | 2014. Február 28.
Főleg túróval töltve az igazi!

Mostanában nagyon felkapottak a palacsinták bögrés verziói. Azt azért tudni kell, hogy ezek inkább hasonlítanak a piskótához mind elkészítésükben, mind állagukban, mint a hagyományos palacsintához. Viszont finomak, főleg jó sok túróval töltve, úgyhogy érdemes elkészíteni őket! – írja bloggerünk.

Mindezen felül a hagyományos palacsintát is elkészíthetitek bögrés verzióban, amikor nem kell méregetni (már aki nem szemre dolgozik). Ehhez is leírom a tuti receptemet.

Bögrés palacsinta
Hozzávalók:

4 tojás
4 evőkanál cukor
csipetnyi só
2 bögre tej
2 bögre liszt

A túrós töltelékhez:

25 dkg túró
vaníliaaroma
porcukor ízlés szerint
1 citrom reszelt héja
kevés habtejszín (nem habbá verve)

Hagyományos palacsinta bögrés változata
Hozzávalók:

2 tojás
csipet só
2 bögre liszt (színültig)
1/4 bögre cukor
2 bögre tej
1 bögre víz
1/4 bögre olaj

 

 

A recepteket a Nassoló Naplopó blogon találod.

Exit mobile version