Megvan az év étterme

nlc | 2014. Március 04.
Kiderült, melyek a legjobb magyar éttermek.

Az Onyxnak ítélték az Év Étterme címet 2013-ban, az elismerést a Hennessy-Dining Guide Év Étterme díjátadógála keretében vette át az étterem konyháját vezető Szulló Szabina és Széll Tamás. A Gerbaud-házban működő, Michelin-csillaggal is rendelkező nemzetközi hírnevű Onyx 2011 után immár második alkalommal érdemelte ki az elismerést.

Az év tíz legjobb étterme közé került az Onyx mellett az Arany Kaviár, a Borkonyha, a Costes, a Csalogány 26, a Fausto’s, a Nobu, a Salon, a Zona, valamint egyedüli vidékiként a székesfehérvári 67 nevű étterem is.

A korábbi éveknek megfelelően két különdíjat is kiosztottak. Az Év Legprogresszívebb Konyhája elismerést a Salon étterem két séfje, Wolf András és Fekete Antónió, valamint teljes konyhai csapatuk érdemelte ki azzal, hogy az utóbbi két évben “Magyarország egyik legizgalmasabb kulináris műhelyét hozták létre”. Szintén különdíjjal – az Év Ifjú Séftehetsége címmel – jutalmazták a Mák bisztró séfjét, a mindössze 22 éves Mizsei Jánost, aki átvehette a Nespresso Professional díját.

Idén első alkalommal a Magyar Konyha magazin termelői díjjal jutalmazott három magyar termelőt. Díjazták Sáfrány Lászlót, a Szilvásváradon található Első Hazai Halfüstölde tulajdonosát, a Kozmadombjáról érkezett Molnár Jánost faszenes kecskesajtjáért és a Tetétlenben található Kövér-tanya gazdáját, a mangalicatenyésztő Kövér Zoltánt is.
 
A 2004-ben alapított Dining Guide-díj az egyik legjelentősebb elismerés a magyar vendéglátóiparban. 2005-ben a Fausto’s, 2006-ban a Lou Lou étterem nyerte a fődíjat, majd 2007-ben ismét a Fausto’s étterem kapta az elismerést. 2008-ban a Bock Bisztró, 2009-ben a Costes, 2010-ben a Chateau Visz, 2011-ben az idei győztes Onyx, majd 2012-ben második alkalommal is a Costes nyerte el az Év Étterme címet.

Exit mobile version