Kezdjük a piskótánál. Nagy átlagban olajos piskótát használok, melynek a receptjét a Krémek, piskóták menüpont alatt megtaláljátok.
Ugyanitt találtok krémrecepteket is, nem mindet próbáltam ki, többségében a netről gyűjtöttem őket. Nagyon kapós a csokoládékrém, ami a legelső helyen szerepel, merem ajánlani, mennyei! Ha minőségi csokoládéval dolgozol (60% felettivel), akkor a faragást is egészen jól viseli, miután alaposan kidermeszted a betöltött tortát.
Cipellős torták
A kis cipős torták nagyon kapósak voltak mostanában. Nem csoda, olyan kis édesek, és a kicsi cipőket el is lehet tenni emlékbe akár. Készült belőlük pár, sőt a vizsgára a dísztortám is ilyen kis cipős volt.
Ez csokoládés, 19 cm-es zsúrtorta.
És ez volt az első kis cipős tortám, Vandának. Imádtam és ő is!
Maci
Az első gabonamasszás figurám ez a maci volt. A lányom legkedvesebb kis barátja ez a Big Nose maci. Ezért került ez a tortájára is.
Angry Birds
Angry Birds – támadnak a jómadarak. Ez volt a második ilyen jellegű tortám, de határozottan szebb lett, mint az első. Ezt is szerettem csinálni, nagyon tetszenek az élénk színek.
Nézd meg a többi gyönyörű tortát is a Nassoló naplopó blogon! Van köztük dinó, süni, Hello Kitty, de még mopszos torta is.