Teriyaki csirkenyárs üvegtésztával
Hozzávalók 4 személyre
- 1 dl szójaszósz
- 1 evőkanál sűrű szilvalekvár
- 1 evőkanál méz
- 2 gerezd aprított fokhagyma
- 1 evőkanál reszelt friss gyömbér
- 50 dkg csirkemellfilé
- só, bors
- olaj
A körethez:
- 25 dkg üvegtészta
- 3 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 1 gerezd fokhagyma
- 20 dkg zöldborsó
- 1 kis csokor snidling
Kis lábosban keverjük el a szójaszószt a lekvárral, a mézzel, az aprított fokhagymával és a gyömbérrel, forraljuk össze. A csirkemellet kockázzuk fel, húzzuk sasliknyársra, sózzuk, borsozzuk, kenjük meg olajjal. Parázs felett süssük ropogósra a nyársakat, majd a tűzről levéve kenjük meg a szójaszószos páccal. 1 percre tegyük vissza a grillre. A körethez főzzük ki a tésztát sós vízben, szűrjük le. A szójaszószt keverjük el a paradicsompürével, az aprított fokhagymával, adjuk a kifőtt tésztához, majd keverjük hozzá a külön megpárolt borsót és az apróra vágott snidlinget.
Elkészítési idő: 30 perc + 10 perc sütés
Kalóriatartalom: 515 kcal/adag
Dijoni mustáros sertésszűz zöldborsókrémmel
Hozzávalók 4 személyre
- 5-6 evőkanál olívaolaj
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 60 dkg zöldborsó
- 2 darab babérlevél
- fél kávéskanál zöld bors
- só
- 10 dkg vaj
- 1 szál lestyán
- 80 dkg sertésszűz
- fél kávéskanál durva szemű bors
- 1 evőkanál dijoni mustár
A zöldborsókrémhez 2 evőkanál olívaolajon üvegesre pároljuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a megmosott zöldborsót. Beletesszük a babérlevelet, az őrölt zöld borsot, majd sózzuk és készre pároljuk (nem kell alá vizet tenni). A tűzről levéve hozzáadjuk a vajat, kivesszük a babérleveleket, és botturmixszal összepürésítjük. Finomra vágott lestyánnal ízesítjük.
A sertésszüzeket egészben besózzuk, majd durva szemű borssal megszórjuk, kevés olívaolajba forgatjuk, és a grillen, erős parázson minden oldalát megsütve kb. 3-4 percig sütjük. A kész, felszeletelt húsokat átkenjünk a 2 evőkanál olívaolajjal összekevert dijoni mustárral, és a zöldborsókrém mellé tálaljuk.
Elkészítési idő: 35 perc + sütés
Kalóriatartalom: 759 kcal/adag
Rozmaringos csirkecombfilé feta sajtos cukkinivel
Hozzávalók 4 személyre:
- 8 egész csirkecomb
- 2 szál rozmaring
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál durva szemű só
- kb. 1 dl olívaolaj
- 2 közepes cukkini
- 20 dkg feta sajt
- 20 levél bazsalikom
A csirkecombokat kicsontozzuk. A rozmaringleveleket apróra vágjuk, a durva sóval és az aprított fokhagymával összekeverjük, a csirkehúst a bőre alatt bedörzsöljük vele, majd olívaolajba forgatjuk. Sütés előtt lecsöpögtetjük, és a bőrével lefelé a grillrácsra helyezzük. A bőrét szép pirosra sütjük, majd megfordítjuk, és a húsos részt is megsütjük. Tíz-tizenöt másodpercre visszafordítjuk a bőrös felére, és a húsos oldalát is megszórjuk a rozmaringos sókeverékkel (így nem ég rá a rozmaring).
A cukkiniket hosszában nagyon vékony szeletekre vágjuk. A feta sajtból kis kockákat vágunk. A sajtot a cukkiniszeletekre tesszük, feltekerjük. A cukkini és a sajt közé tehetünk bazsalikomlevelet. Grillen gyorsan megsütjük (kb. 2 perc). A csirkecombok mellé tálaljuk.
Elkészítési idő: 45 perc + sütés
Kalóriatartalom: 740 kcal/adag
A receptek a Nők Lapja Konyhában jelentek meg. Az áprilisi szám tartalmából:
|