Mit főzzek ma vacsira?

nlc | 2014. Május 13.
Laktató ételek is kellenek néha estére, a maradék pedig még másnap ebédre is eltehető. Ha napközben alig ettél normálisan, akkor pont ilyen receptekre van szükséged.
Mit főzzek ma vacsira?

Tejszínes rakott krumpli

Hozzávalók 4 személyre:
● 1,2 kg burgonya
● 10 tojás
● 2 fej lila hagyma
● 1 szál füstölt kolbász
● 5 dl főzőtejszín (vagy 3 dl főzőtejszín és 2 dl tejföl)
● 1 ek mustár
● só, frissen őrölt bors
● 2 ek vaj a tál kikenéséhez

Elkészítés:
A burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük, majd leöntjük róla a vizet, és hűlni hagyjuk. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk, felkarikázzuk. A lila hagymát megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk. A kolbászt vékonyra karikázzuk. A főtt burgonyákat megtisztítjuk és felkarikázzuk. Egy kerámia- vagy tűzálló tálat kivajazunk, az aljára egy réteg burgonyát fektetünk, erre jöhet egy adag tojás és kolbász. Megszórjuk hagymával, meglocsoljuk a mustárral, sóval, borssal összekevert tejszínnel (vagy tejszín-tejföl keverékével), majd ismét egy réteg burgonya, tojás-kolbász-hagyma jön. A tetejére burgonya kerül, erre öntjük a maradék tejszínt. 200 °C-os sütőben 40 perc alatt készre sütjük.

Spárgakrémleves hitetleneknek

Hozzávalók:
● 1 csomag spárga
● 1,5 dl tejszín
● 1,5 liter zöldségalaplé
● 1 marék reszelt parmezán
● 4 szál újhagyma
● 2 gerezd fokhagyma
● aki bátor, az turbózhatja szardellával is
● só, bors
● 2 evőkanál vaj

Elkészítés:
A spárgát megpucoljuk és feldaraboljuk. A hagymákat felkarikázzuk és a vajon megfonnyasztjuk, a spárgát rádobjuk és 5-6 percig pároljuk. Felöntjük az alaplével és puhára fűzzük. Kiszedjük belőle a spárga virágos részét, és azokon kívül az egész levest átturmixoljuk. Egy szűrőn átpasszírozzuk, hogy nehogy kis szálak maradjanak benne, majd a tejszínnel beforraljuk. Hozzáadjuk a parmezánt, majd sózzuk, borsozzuk.
Tipp: Jól megy hozzá a pirított parasztsonka.

Gyors mexikói egytálétel

Hozzávalók:
● 3 evőkanál napraforgóolaj
● 500 g darált marhahús
● 200 g fagyasztott hagymakocka (a mosogatógép után a nyolcadik csoda)
● 500 g konzerv hámozott, kockázott paradicsom
● 1 kis doboz kukoricakonzerv
● 250 g vörösbab-konzerv
● 2 zacskó chili con carne fűszerkeverék
● 2 kiskanál szárított petrezselyem, kakukkfű
● ízlés szerint só, bors

Elkészítés:
Vegyünk egy közepes lábost, és melegítsük fel az olajat. Dobjuk bele a hagymakockát. Pároljuk 3-4 percig, rakjuk bele a husit, és egy fakanál segítségével nyomkodjuk szét a forró olajon. Kavargassuk, hogy mindenhol egyenletesen megpiruljon. Ha színt kapott, szórjuk bele a fűszereket, és öntsük fel egy fél pohár vízzel (csak hogy oda ne kapjon). Megrottyantjuk, és nyakon öntjük a paradicsomkonzervvel. Letakarjuk egy fedővel, és lassú tűzön forraljuk 15 percig. Ez pont elég ahhoz, hogy a husi kellemesen megpuhuljon, és a paradicsom átvegye a fűszerek ízét. Majd beleöntjük a leszűrt kukorica- és babkonzervet. Egy nagy forralás, nem túl sokáig, nehogy a bab szétessen, kosárba a kenyér, tányérba a chips meg a csili, és jöhet a póker.

Ha tetszett az összeállítás, és neked is gondot okoz a napi főzőcskézés, töltsd le a Nők Lapja Café alkalmazását, hogy mindennap biztosan megkaphasd napi tippjeinket!

Részletes leírást pedig itt találsz a letöltésről, ha véletlenül elakadnál valahol.

Exit mobile version