Mit főzzek ma vacsira?

nlc | 2014. Május 21.
Csupa zöldség, gyümölcs és egészség a mai menü, hogy energiával telten és fitten ébredj holnap reggel.
Mit főzzek ma vacsira?

Almaszeletek bundában

Hozzávalók:
• 15 dkg liszt
• 1 kiskanál sütőpor
• 3 evőkanál cukor
• 1 kiskanál fahéj
• 1,5 dl tej
• 2+2 dkg olvasztott vaj
• 2 tojás
• 3-4 alma

Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a lisztet a sütőporral, cukorral és egy kevés fahéjjal. Egy másik edényben dolgozzuk össze a tojásokat a tejjel és 2 dkg megolvasztott vajjal, majd keverjük a liszthez.
Az almát hámozzuk meg, vágjuk ki magházukat. Szeleteljük kör alakúra és egyenként forgassuk meg a sűrű tésztában. Egy palacsintasütőben olvasszunk fel egy kanálnyi vajat és a bundás almákat süssük át mindkét oldalán.
Tálaljuk fahéjas porcukorral.

Tökmagos zöldsaláta

Hozzávalók:
• 1 fej jégsaláta
• 2 szem paradicsom
• 1/2 szál póréhagyma
• 1 marék pirított tökmag
• 1 marék apróra vágott friss petrezselyem
• 2 evőkanál pirított szezámmag
• ízlés szerint méz, tengeri só, frissen facsart citromlé és balzsamecet

Elkészítés:
A fent sorolt alapanyagokat tisztítsd, aprítsd, a magokat pirítsd meg serpenyőben, keverd össze egy nagy tálban, majd sózd, locsold meg mézzel, balzsamecettel. Az összetevők közt kiváló stresszoldó a tökmag, mely magas cinktartalmának köszönhetően jótékony hatású az immunrendszerre, így csökkentheti a stressz által kiváltott tüneteket. A petrezselyemben található antioxidáns flavonoidok pedig a káros szabad gyökök ellen veszik fel a harcot, A- és C-vitaminnal látják el a szervezetet.

Lazac japán stílusban

Hozzávalók 2 főre:
• kevés olaj
• 2 evőkanál fehérbor
• 2 evőkanál szójaszósz
• 1 kiskanál méz
• körethez kelbimbó
• 30 dkg lazacfilé
• körethez kuszkusz

Elkészítés:
Keverjük össze a bort és a mézet. Öntsük hozzá a szójaszószt. Keverjük jól össze, és a nagyobb darabokba vágott lazacot forgassuk meg benne. Hagyjuk a pácban egy félórát érlelődni. Forrósítsunk fel 2 evőkanál olajat és süssük meg rajta a lazacot.
A körethez rakjuk egy sütőlapra a kelbimbónkat, és 20 perc alatt süssük puhára. A kisült kelbimbókhoz használjuk ugyan azt a szószt, mint a halhoz. Keverjünk össze a egy-egy evőkanál szójaszószt, fehérbort, mézet, és forgassuk meg benne a zöldséget. A kuszkuszt öntsük fel másfélszer annyi forró vízzel és lefedve hagyjuk készre puhulni. Fűszerezhetjük kevés vegetával. Nagyjából 15 perc eltelte után villával lazítsuk át.

Ha tetszett az összeállítás, és neked is gondot okoz a napi főzőcskézés, töltsd le a Nők Lapja Café alkalmazását, hogy mindennap biztosan megkaphasd napi tippjeinket!

Részletes leírást pedig itt találsz a letöltésről, ha véletlenül elakadnál valahol.

Exit mobile version