Mit főzzek ma vacsira?

nlc | 2014. Május 28.
A palacsinta jóval több, mint a megszokott túrós, lekváros, kakaós kombináció desszertként. Főétel lehet belőle, vacsorára pedig főleg szeretni fogja az egész család!
Mit főzzek ma vacsira?

Baconös palacsinta sütőben

Hozzávalók:

Elkészítése:

A vajat simára keverjük a cukorral és a tojásokkal, majd óvatosan hozzáadjuk a sütőporral és sóval elkevert lisztet úgy, hogy közben óvatosan adagoljuk hozzá a tejet. Ha simára kevertük, hűtőbe tesszük legalább egy félórára. Addig serpenyőben ropogósra sütjük a bacont. Ha a tészta eleget állt, átkeverjük és ellenőrizzük a sűrűségét, ha nagyon sűrű (alig folyik le a kanálról), akkor egy kevés vízzel hígíthatjuk. A sütőt 180-200 fokra előmelegítjük úgy, hogy egy tepsit is felhevítünk. A forró tepsit kivajazzuk és a tésztából halmokat szedünk bele, majd belehelyezünk 1-1 bacon csíkot. Majd mehet a sütőbe, 5-8 percre. Ha a sütőnk nem süt egyenletesen, akkor a sülési idő felénél célszerű lehet egy lapáttal megfordítani. Forrón tálaljuk, aki szeretné halmozni az élvezeteket, az adjon hozzá egy kevés tejfölt.

Amerikai palacsinta

Hozzávalók:

Elkészítése:

Először is válasszuk szét a tojások fehérjét és sárgáját. A sárgájához adjuk hozzá a lisztet, a sütőport és a tejet, és kevergessük addig, amíg sűrű, sima tésztává nem áll össze.

A tojásfehérjét a sóval verjük kemény habbá, majd egy laza mozdulattal forgassuk bele a tésztába.

Ha felforrósodott a teflon palacsintasütő, öntsünk bele egy adag tésztát, és süssük addig, amíg arany színt nem kap, és nem kezd el szilárdulni. És most jön a java! Az ízesítőket szórjuk a palacsinta még nyers oldalára, majd egy lapáttal fordítsuk át a másik oldalra. Az ízesítő szinte bármi lehet – banán, alma, áfonya, de ha valami sósra vágyunk, akár kukorica vagy bacon szalonna is. Addig süssük, amíg mindkét oldala szép aranyra nem sül.

A végén meglocsolhatjuk juharsziruppal, de kenhetünk egy kis vajat is a tetejére.

Húsos palacsinta fűszeres paradicsommártással

Hozzávalók:

A mártáshoz:

Elkészítése:

A töltelékhez a megpucolt hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, és a felforrósított Vénusz margarinon lepirítjuk. Hozzáadjuk a húst, alaposan lepirítjuk, beletesszük a kockára vágott paprikát, ízesítjük sóval és borssal. Kevés vizet aláöntve fedő alatt, 40 perc alatt készre főzzük. A legvégén hozzáadjuk a juhtúrót és az apróra vágott kaprot. A palacsintákat az alapreceptben leírtak szerint elkészítjük és megsütjük, majd a kész húsos töltelékkel megtöltjük őket. A mártáshoz a fokhagymát lereszeljük, és az olajon lepirítjuk. Felöntjük a paradicsommal és a fehérborral, ízesítjük sóval és egy csipet cukorral, majd időnként megkeverve, kis lángon nagyjából 30 percet főzzük. A betöltött palacsintákat tepsibe tesszük, ráöntjük a mártást, és a sütőben átforrósítjuk.

Exit mobile version