Készíts frissítő eperszörpöt!

cafeblog/nassolonaplopo | 2014. Május 29.
Nyár eleje: eperszezon és meleg idő. Mikor máskor lenne hát a legcélszerűbb frissítő eperszörpöt készíteni? Bloggerünk megmutatja, hogyan csináld.

Az epret alaposan megmossuk, kicsumázzuk. Előkészítjük a sterilizált üvegeket. Ahány kiló gyümölcs, annyi késhegynyi borkősav és annyi mokkáskanál szalicil megy a gyümölcshöz. De ha nagyon sterilen dolgozunk, akkor a szalicilt elhagyhatjuk. Viszont ebben az esetben a késhegynyi helyett egy mokkáskanál borkősavat tegyünk a gyümölcshöz.

 

A gyümölcsöt összenyomkodjuk a kezünkkel. Ne turmixoljuk, mert elveszti a színét, plusz nem fog annyi levet ereszteni. A gyümölcspépet elkeverjük 6 dl felforralt, majd visszahűtött vízzel, ezután szűrve lecsepegtetjük. Én ezt úgy csináltam, hogy egy nagyobb fazékra rátettem egy fémszűrőt, amit kibéleltem textilpelussal.

 

Hogyan tovább? Tudd meg a Nassolda blogról!

Exit mobile version