Mit főzzek ma vacsira?

nlc | 2014. Május 30.
Világ körüli túrát teszünk ma este, ellátogatunk Koreába, Mexikóba és Egyiptomba. A különböző nemzetek ételei között mindenki megtalálja a fogára valót.

Egyiptomi kurkumás húsgolyók (Koftit Ferakh)

Hozzávalók:

Elkészítése:

Keverjük össze a darált húst a fűszerekkel, a kakukkfűvel, kurkumával, fahéjjal, ízlés szerint sóval, borssal. Adjuk hozzá egy citrom reszelt héját és levét, majd a felvert tojást. Szórjuk rá a zsemlemorzsát, és gyúrjuk össze a fűszeres masszát. Formázzunk belőle kisebb húspogácsákat és a megforrósított olajon mindkét oldalán süssük át.

Marhahúsos zöldséges tészta

Hozzávalók (4 személyre):

Fűszerszósz:

Elkészítés:

1. Vágd keskeny csíkokra a sovány marhahúst, és hagyd állni a fűszerszószban.

2. Vágd keskeny csíkokra a répát, a paprikát és a vöröshagymát. Kevés só hozzáadásával olajozott serpenyőben enyhén pirítsd meg őket.

3. Áztasd be a szárított barna shiítake gombát meleg vízbe, és vágd keskeny csíkokra, majd kis szójaszósz (½ ek.) hozzáadásával olajozott serpenyőben enyhén pirítsd meg.

4. Süsd meg a pácolt marhahúst az áttört fokhagymával, és amikor elkészül, tedd bele a 3. pontban elkészített gombát, és pirítsd tovább kb. 1 percig.

5. Főzd meg az üvegtésztát, amelyet meleg vízben előre megpuhítottál, majd öblítsd le hideg vízzel. Vágd fel kb. 20 cm-es darabokra, és keverd el szezámolajjal.

6. Keverd össze a 2., 3., 4. pontban előkészített alapanyagokat, és fűszerezd szezámolajjal, sóval, valamint fekete borssal (ízlés szerint kis cukorral vagy szójaszósszal ízesítjük).

7. A 6. pontban elkészített keveréket tedd tányérra, és díszítsd a megsütött és csíkokra vágott tojássárgájával, vargányacsíkokkal és fenyőmagvakkal.

Gyors mexikói egytálétel

Hozzávalók:

Elkészítés:

Vegyünk egy közepes lábost, és melegítsük fel az olajat. Dobjuk bele a hagymakockát. Pároljuk 3-4 percig, rakjuk bele a husit, és egy fakanál segítségével nyomkodjuk szét a forró olajon. Kavargassuk, hogy mindenhol egyenletesen megpiruljon. Ha színt kapott, szórjuk bele a fűszereket, és öntsük fel egy fél pohár vízzel (csak hogy oda ne kapjon). Megrottyantjuk, és nyakon öntjük a paradicsomkonzervvel. Letakarjuk egy fedővel, és lassú tűzön forraljuk 15 percig. Ez pont elég ahhoz, hogy a husi kellemesen megpuhuljon, és a paradicsom átvegye a fűszerek ízét. Majd beleöntjük a leszűrt kukorica- és babkonzervet. Egy nagy forralás, nem túl sokáig, nehogy a bab szétessen, kosárba a kenyér, tányérba a chips meg a csili, és jöhet a póker. Mellé tortillachips, fehér kenyér, karikára vágott piros csili dukál.

Ha tetszett az összeállítás, és neked is gondot okoz a napi főzőcskézés, töltsd le a Nők Lapja Café alkalmazását, hogy mindennap biztosan megkaphasd napi tippjeinket!

Részletes leírást pedig itt találsz a letöltésről, ha véletlenül elakadnál valahol.

Exit mobile version