Magyar csokiműhely Európa öt legjobbja között

Strommer Nóra | 2014. Június 02.
Bár mifelénk nem terem kakaóbab a fákon, olyan csokit tudnak belőle csinálni itthon a Rózsavölgyi Csokoládé műhelyében, hogy külföldön is elégedetten csettintenek utána.

Ma már nincs is kirakodóvásár kézművescsoki nélkül, de a virágzó műfaj egyik legjobb hazai képviselője tényleg a Rózsavölgyi Csokoládé, akiket most a Financial Times sorolt a nemzetközi élvonalba. Rajtuk kívül az osztrák Zotter, egy dán, egy olasz és egy holland manufaktúra került fel arra az ötös listára, amiben Európa legjobbjait listázták.

A mieink nemcsak ízekben nagyon jók, külalakra is profin kitalálják a bonbonokat és egyéb nyalánkságokat, mivel a csokikat Csiszár Katalin tervezi, aki az iparművészeti egyetemen végzett, és a rajzfilmezést hagyta ott a csokiért. A műhelyt ketten viszik a férjével. Például ilyeneket tudnak:

 
 
 

Fotók: Rózsavölgyi Csokoládé
Forrás: Financial Times via 444.hu

Exit mobile version