Mit főzzek ma vacsira?

nlc | 2014. Június 09.
Mi maradt otthon a hétvégéről? Nálunk például húsleves meg némi sült csirkecomb. Ilyenkor a jó háziasszony körbenéz, mit főzhetne, hogy ne kelljen kidobni a maradékokat. Az alábbi recepthez például nekünk csak egy konzerv fehér babot kellett venni, és máris kaptunk egy tartalmas, ütős vacsorát, aminek a férj örült a leginkább.
Mit főzzek ma vacsira?

Csirkés-fehérbabos ragu

Hozzávalók 4 személyre:

Elkészítése:

Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, és minden oldalukon pirítsuk meg a csirkecombokat. Adjuk hozzá a felszeletelt sárgarépát, rúdzellert és az apróra vágott vöröshagymát. Fűszerezzük babérlevéllel, kakukkfűvel, sóval és borssal. Öntsük fel a húslevessel, és fedő alatt alacsony lángon 40 perc alatt főzzük puhára. Adjuk hozzá a leszűrt fehér babot, és főzzük össze 5 perc alatt. Friss petrezselyemmel megszórva, ropogós kenyérrel kínáljuk.

Exit mobile version