Csirkés-fehérbabos ragu
Hozzávalók 4 személyre:
- 40 dkg kicsontozott csirkefelsőcomb
- 2 ek. olaj
- 3 szál sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 2 szál rúdzeller
- 1 darab babérlevél
- 1 tk. kakukkfű
- só, bors
- 6 dl húsleves
- 80 dkg fehér bab (konzerv)
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítése:
Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, és minden oldalukon pirítsuk meg a csirkecombokat. Adjuk hozzá a felszeletelt sárgarépát, rúdzellert és az apróra vágott vöröshagymát. Fűszerezzük babérlevéllel, kakukkfűvel, sóval és borssal. Öntsük fel a húslevessel, és fedő alatt alacsony lángon 40 perc alatt főzzük puhára. Adjuk hozzá a leszűrt fehér babot, és főzzük össze 5 perc alatt. Friss petrezselyemmel megszórva, ropogós kenyérrel kínáljuk.