Így készül a kürtőskalács házilag

cafeblog/nassolonaplopo | 2014. Június 10.
A kürtőskalács nagyon finom, de több probléma is akad vele: drága, és kevés helyen kapható. De van megoldás! Bloggerünk megmutatja, hogyan készítheted el házilag!

Olvasszunk meg 5 dkg vajat! Előkészítjük a fáinkat, majd 4-5 mm vékonyra nyújtjuk a tésztát enyhén lisztezett felületen.

1-1,5-2 cm széles csíkokra vágjuk (függ a sütőfánk méretétől).

 

A fát bevajazzuk, majd rátekerjük a tésztát kis hézaggal. Ezután párszor átgördítjük az asztalon, hogy eltűnjenek a hézagok. Megvajazzuk a tésztát is, majd kristálycukorba forgatjuk és elkezdjük sütni. Ahogy karamellizálódik a cukor, vagyis körben ilyen szép barna lesz, forgathatjuk is az ízesített cukorban (fahéjas cukor, vaníliás cukor, kókusz, stb.).

 

Mi fahéjasat és kókuszosat készítettünk.

 

Ha kíváncsi vagy a pontos részletekre és a hozzávalókra is, hogy te is elkészíthesd, látogass el a Nassoló naplopó blogra!

Exit mobile version