Spenótfőzelék másképp: laktózérzékenyeknek is

cafeblog/palmafaproject | 2014. Június 10.
A spenót nem mumus. Annyira jófej zöldség, nagyon jól kombinálható még elsőre talán hajmeresztőnek tűnő hozzávalókkal is, mint például a kókusztej.

Én szeretek eltérni a hagyományos ízektől, hiszen tudjátok, tavaly kattantam rá a kókusztejes spenótfőzelékre, abból is az édes-mézes verzióra, pici gyömbérrel megbolondítva. Ezúttal szintén maradék kókusztej várt felhasználásra, viszont sós ízre vágytam, és ismét egy pikáns ebéd kerekedett belőle.

Az is mellette szól, hogy 10 perc alatt elkészült (én nyertem, Jamie!), egymagában ettem nagy tányérból nagy kanállal jó sokat, szezámmaggal megszórva, de mehet mellé akár bundás kenyér is, vagy kemény tojás, vagy jóféle rozskenyér. Mondjuk, pörköltet azért nem tennék a tetejére…

Sokak számára az is fontos lehet, hogy laktózérzékenyek is bátran fogyaszthatják, a sűrítéshez pedig zablisztet használtam, de akár kukoricakeményítőt is lehetne, így gluténérzékenyek sem maradnak ki a jóból.

Hozzávalók 2 személyre:

Hogyan készítsd? Tudd meg a Pálmafa Project blogról!

Exit mobile version