Leves főzés nélkül? Friss gyümölcsből? Jöhet!

cafeblog/rizsazzunk | 2014. Június 12.
Az van, hogy leginkább egyszerűen szeretem a gyümölcslevest. Lehet, sőt érdemes kísérletezni, szoktam is. De nekem úgy ízlik a legjobban, amikor csak a gyümölcsök íze érezhető – írja bloggerünk, és a receptet is megosztja velünk.

A főzés nélküli leveshez egy kis turmixolás kell csak, 10 perc alatt sűrű, krémes levesünk lesz.

Találtam a kamrapolcon egy zacskó nagyon egészséges fahéjas kukoricagolyót. Gluténmentes, nyírfacukros, azért ez már valami, nem? Ez lett a feltét. Elég jól ment a hideg, savanykás leveshez. Ropogott is és csak odakerült kicsit a régimódi fahéj is.

Tettem azért a levesbe keveset a szamóca – rebarbara szirupból, amit nemrég főztem. Ez elhagyható, vagy helyettesíthető bodzaszörppel. Ha nincs se szirup, se szörp, helyettesítő vízzel is ez a mennyiség.

Előkészítés: 5 perc
Összeállítás: nincs 5 perc

Hozzávalók 

(2-3 főre):

2 nagy marék cseresznye
1 nagy marék meggy
2 db sárgabarack
1 marék szamóca
1 kis doboz natúr joghurt
1 dl tejszín
fél dl szamóca – rebarbaraszirup (elhagyható)
1 kis citrom felének a leve
néhány ek. méz (ízlés szerint)
csipet só

esetleg: fahéjas kukoricagolyó

Az elkészítés módját a Rizsázzunk blogon találod!

Exit mobile version