Mit főzzek ma vacsira? Édesburgonyát ide!

nlc | 2014. Június 12.
A minap bevásárlás közben bukkantam egy halom édesburgonyára, nem is olyan rettenetes áron. Annyira hívogatóan üldögéltek a zöldségek között, hogy nem bírtam ellenállni, és impulzív módon vettem belőle egy kilónyit. Remek vacsora készült belőle!

Currys édesburgonya-főzelék rozmaringos szárzellerrel 2-3 főre

Hozzávalók:

Zeller:


Elkészítése:

A felaprított hagymát a vaj és az olaj összeolvasztott keverékén üvegesre dinsztelem, finoman sózom. Ráreszelem a fokhagymát, curryvel, köménnyel fűszerezem, beleforgatom a burgonyát, majd felöntöm az alaplével. Sózom, borsozom és 12-14 perc alatt fedő alatt megfőzöm. Közben ellenőrzöm, hogy nehogy túlfőzzem, maradjon kicsit harapható. Amíg fő, a zellerszárakat felkarikázom, és egy serpenyőben olvasztott vajon és olajon kezdem el pirítani. Finoman sózom, hozzáadom a rozmaringot, csilit, és 4-5 perc alatt illatosra, “pirosra” sütöm. A főzelékből egy merőkanálnyit kiveszek, adok hozzá fél deci vizet, és pürésítem. Visszaöntöm az alaphoz, elkeverem, és forralásig melegítem. Kóstolom, ha kell, sózom, borsozom, és a zellerrel tálalom.

Exit mobile version