Mit főzzek ma vacsira? Gyerekek a főszerepben!

nlc | 2014. Június 13.
Végre kitört a vakáció a sulikban, a gyerekek már két hete visszaszámolnak, úgyhogy ma ujjongva térnek majd haza, ez biztos. Ezért ezúttal legyen az övék a vacsoránál a főszerep, olyan receptet választottunk, amit több gyereken teszteltünk, és tuti siker!
Mit főzzek ma vacsira? Gyerekek a főszerepben!

Sült paradicsomos cheddartorta

Hozzávalók:

Elkészítése:

A tészta elkészítéséhez a lisztet morzsoljuk el a hideg vajjal, kézzel vagy robotgéppel dolgozzuk össze, amíg morzsalékossá válik. Adjunk hozzá 5 dkg reszelt cheddar sajtot, sót, borsot ízlés szerint, és annyi hideg vizet, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Fóliázzuk be a tésztát, és tegyük a hűtőbe 15 percre. Ezután lisztezett deszkán nyújtsuk ki, és tegyük egy körülbelül 23 cm átmérőjű pitesütőbe.

Tegyünk a tésztára egy darab sütőpapírt, szórjunk rá valamilyen hüvelyest (pl. lencse, szárazbab), és forró sütőben süssük 10 percig, majd hagyjuk kicsit kihűlni (ezt hívják vakon sütésnek). Közben keverjük a felvert tojáshoz a mustárt, a maradék sajtot. Távolítsuk el a hüvelyeseket, és öntsük a tojásos keveréket a tésztára. 

A tetején helyezzük el a félbevágott paradicsomokat, és szórjuk meg friss kakukkfűvel. További 20 percig süssük a forró sütőben.

Exit mobile version