Mit főzzek ma ebédre? Legyen vörösboros csirke!

nlc | 2014. Június 15.
Ha már vasárnap van, adjuk meg az ebéd módját. De persze csak úgy, hogy ne kelljen egész délelőtt a konyhában állni. Húsos, gombócos, vörösboros finomságokra bármikor vevők vagyunk.

Vörösboros csirke kakukkfüves, petrezselymes gombóccal

Mit főzzek ma ebédre? Legyen vörösboros csirke!


Hozzávalók:

Kakukkfüves, petrezselymes gombóchoz:

Elkészítése:

Miután a csirkemelleket nagyobb darabokra vágtuk, fűszerezzük sóval, borssal. Hintsük meg kevés liszttel és a margarin-olaj keverékén pirítsuk meg a húsokat. Vegyük ki a húst a serpenyőből, és a visszamaradt zsiradékon pároljuk meg a felaprított vöröshagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát, a babérlevelet, az áfonyalekvárt és a narancs levét. Öntsük hozzá a húsleveslét, a vörösbort, és forraljuk fel. Tegyük a húst egy jénai tálba, és öntsük rá a fűszeres, vörösboros levet. Fűszerezzük sóval, borssal. Fedő alatt pároljuk 35-40 percig.

Amíg sül a hús, készítsük el a gombócokat. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a zsemlemorzsával, és morzsoljuk össze a kockára vágott vajjal. Adjuk hozzá a fűszereket: kakukkfüvet, petrezselymet és sót, borsot ízlés szerint. Ízesítsük egy kevés mustárral és a tojások hozzáadásával gyúrjuk össze a tésztát. Vizes kézzel formázzunk belőle gombócokat. 10-12 kisebb darab lesz belőle. Amikor letelt a hús sütési ideje, tegyük bele a szaftba a gombócokat, és süssük még további 20 percig. Fogyasszuk a gombóccal együtt. Adhatunk hozzá párolt zöldséget.

Exit mobile version