Mit főzzek ma vacsira? A csatni próbája

nlc | 2014. Június 16.
Régebben már olvastam a csatniról, erről az indiai sűrű mártásról, amit zöldségekből és gyümölcsökből készítenek számtalan módon, de még sosem próbáltam. Most újra szembejött, nem hagyott nyugodni, a mentás, zöld almás verzióval dobtam fel a csirkemellet.
Mit főzzek ma vacsira? A csatni próbája

Csirkemell mentás, zöld almás csatnival

Hozzávalók 4 személyre:

A mártáshoz:

Elkészítése:

A csatnihoz az almát meghámozzuk, magházát kivesszük, és ezeket az egyébként kidobásra szánt részeket fél citrom levével 3 dl vízben, fedő alatt 25 percig főzzük. A cukrot kissé karamellizáljuk, rátesszük 7 darab alma húsát, egy csipet sót és a maradék citromlevet. Felöntjük a leszűrt “almahéjlével”, majd folyamatosan kevergetve szétfőzzük. Átpasszírozzuk, és addig főzzük újra, míg sűrű lesz. A tűzről lehúzva hozzáadjuk a maradék alma apró kockára vágott húsát és a metéltre vágott mentaleveleket. Kihűtjük, közben pedig megsütjük a csirkehúst a grillen vagy olajozott serpenyőben.

 
Exit mobile version