Mit főzzek ma vacsira? Rakd a cukkinit!

nlc | 2014. Június 18.
A minap a cukkinis lecsóm után – amit csak én vagyok hajlandó megenni a családban – rajtam maradt egy nagy darab cukkini. Ilyenkor természetesen szó sincs kidobásról, újrahasznosításról annál inkább. Rakottas vacsora készült belőle, gazdagon megpakolva sonkával és sajttal.

Cukkinis-burgonyás rakottas sonkával és sajttal

Hozzávalók 4 személyre:

Elkészítése:

A megmosott cukkinit és a megpucolt, megmosott burgonyát vékony karikákra vágjuk, a fokhagymát megtisztítjuk és félbevágjuk. Az egyik felét apróra vágjuk és összekeverjük a tejszínnel, majd a keveréket sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. A sajtot lereszeljük, egy tortaformát pedig kikenünk vajjal, és megkenjük a fokhagymagerezd másik felével. A cukkinit, a burgonyát és a sajt felét addig rétegezzük a formába, míg a hozzávalók el nem fogynak, majd ráöntjük a fokhagymás-tejszínes keveréket. Megszórjuk a maradék sajt felével, sózzuk, borsozzuk, majd 40-50 percre 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük. A sütés vége előtt kb. 8-10 perccel rászórjuk a csíkokra vágott sonkát, illetve a maradék sajtot, hogy kissé megpiruljon.

Exit mobile version