Mit főzzek ma vacsira? Pikáns fogást!

nlc | 2014. Június 20.
Pikáns, gyors, egyszerű. Ez a három szó mindent elmond. Ha vacsoráról van szó, akkor ez a legjobb jellemzés, amit kaphat egy étel. Péntek van, extrább vacsi jár, a hétvégét meg kell ünnepelni egy kicsit. A különleges csirkemelles fogás éppen megfelel a célra.

Langyos burgonyasaláta fűszeres csirkemellel

 

Hozzávalók:

A dresszinghez:

Elkészítése:

A sütőt melegítsük elő 180-190 fokra. A burgonyának tegyünk fel vizet melegedni, ha felforrt, tegyünk bele fél teáskanál sót, és főzzük puhára. Lefedve a forrástól számítva 8-10 perc. Vigyázzunk, hogy ne főjön szét, maradjon harapható. Közben a fél deci olajat keverjük össze a paprikával, friss zöld fűszerrel, csilivel, és forgassuk meg benne a filéket. Egy vastag falú serpenyőt (lehetőleg olyat, amit betehetünk a sütőbe) forrósítsunk fel, csepegtessünk rá pár csepp olajat és 2-3 perc alatt süssünk rá kérget. Kanalazzuk rá a maradék fűszeres pácot, és tegyük be sütőbe 13-14 percre. A dresszinghez egy nagyobb keverőtálban (amibe a burgonyasaláta elfér) keverjük el a citromlevet a mustárral. Ez után csepegtessük hozzá az olajat, miközben folyamatosan keverjük. Sózzuk, borsozzuk. Borítsuk rá a burgonyát, szórjuk meg a petrezselyemmel, és óvatosan forgassuk össze. Langyosan, a frissen kisült csirkemellel tálaljuk.

Exit mobile version