Mit főzzek ma ebédre? Baconös palacsintát!

nlc | 2014. Június 21.
Szombatra valami nagyon könnyen elkészíthetőt kerestem, a telekre készülünk családilag, nem a konyhában szeretném tölteni az időt. Ezért esett a választás a 20 perc alatt elkészíthető, mindenki kedvence baconös palacsintára.

Baconös palacsinta sütőben

 

Hozzávalók:

Elkészítése:

A vajat simára keverjük a cukorral és a tojásokkal, majd óvatosan hozzáadjuk a sütőporral és sóval elkevert lisztet úgy, hogy közben fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet. Ha simára kevertük, hűtőbe tesszük legalább egy félórára. Addig serpenyőben ropogósra sütjük a bacont. Ha a tészta eleget állt, átkeverjük és ellenőrizzük a sűrűségét, ha nagyon sűrű (alig folyik le a kanálról), akkor egy kevés vízzel hígíthatjuk. A sütőt 180-200 fokra előmelegítjük úgy, hogy egy tepsit is felhevítünk. A forró tepsit kivajazzuk és a tésztából halmokat szedünk bele, majd belehelyezünk 1-1 baconcsíkot. Majd mehetnek a sütőbe, 5-8 percre. Ha a sütőnk nem süt egyenletesen, akkor a sülési idő felénél célszerű lehet egy lapáttal megfordítani. Forrón tálaljuk, aki szeretné halmozni az élvezeteket, az adjon hozzá egy kevés tejfölt.

Exit mobile version