A jó túrós pitéhez nagyon fontos a túró minősége! Én a túrótöltelékhez vaníliapudingot készítek és tojáshabbal lazítom az egészet, így egy nagyon kellemes, krémes-habos tölteléke lesz a süteménynek.
Nagyon jól sikerült. A tészta olyan lett, amilyennek lennie kell, puha és omlós, a töltelék pedig könnyű, krémes, vaníliás túró.
Hozzávalók
A tésztához:
A tepsi mérete: 25×35 cm
50 dkg sima liszt
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
2 db tojássárgája
1-2 ek. tejföl
1 csomag sütőpor
A töltelékhez:
1 kg félzsíros tehéntúró (házi túró)
3+1 tojás
15 dkg cukor
1-2 ek. tejföl
2 dl tej
1 kezeletlen citrom reszelt héja
1 teáskanál vanília kivonat
1 evőkanál étkezési keményítő
2 csapott ek. búzadara
1 csipet só
Az elkészítésről a Szilvásgombóc blogon olvashatsz!